El doctor Josep Sánchez de Toledo i Codina va ser escollit ahir a la nit Català de l’Any 2012. El prestigiós oncòleg és responsable del servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica a l’Hospital de la Vall d’Hebron

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a localitat baixllobregatina ha fet un comunicat felicitant el guanyador “per la seva dedicació i treball en la lluita contra el càncer i perquè, a més, és el coordinador del projecte d’investigació que el nostre municipi financia amb els diners que s’estan recollint amb motiu de la 13a Festa-Torneig Joan Petit Nens amb Cáncer”.

El projecte és l’ “Optimització de la detecció de cel·lules tumorals circulants en sang i moll de l’òs, en el rabdomiosarcoma. Una millor detecció per augmentar la supervivència”.

El rabdomiosarcoma es un càncer infantil que encara presenta una taxa de mortalitat entre el 35 i el 40%. Aquest projecte proposa la optimització de les tècniques de PCR en temps real i la citometria de fluxe per a la detecció de cèl·lules tumorals disseminades amb major sensibilitat i especificitat.

La optimització d’aquestes metodologies pot permetre una estandarització dels protocols de detecció i una nova eina en el període de seguiment dels pacients de rabdomiosarcoma, que podria permetre anticipar-se a possibles recaigudes. Aquesta detecció precoç del risc de recaiguda podria augmentar significativament les taxes de supervivència dels pacients.

En la Gala Català de l’Any 2012, que organitza El Periódico de Catalunya en col·laboració amb Els matins de TV3, el president Artur Mas,  va destacar que els tres finalistes del premi, així com les entitats de voluntariat social que han estat premiades, són només una mostra de les grans qualitats que té Catalunya i que fan que el país pugui presumir del seu potencial.
El doctor Josep Sánchez de Toledo, responsable d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica a l’Hospital Vall d’Hebron, ha guanyat finalment l’edició d’enguany, després que els espectadors l’hagin escollit amb un 47,04% dels vots per sobre de les altres dues candidates, Carme Forcadell i Anna Vives.

A l’Auditori del Teatre Nacional de Catalunya, Sánchez de Toledo va destacar que ell representava els infants que tracten. “Moltes criatures que són herois, que cada dia afronten la malaltia amb una força admirable. I les seves famílies, i tot el personal que millora la seva qualitat assistencial”.

Les persones que vulguin col·laborar amb aquesta causa solidària ho poden fer a través de les urnes solidàries, dels productes específics -com els panets Joan Petit i els puzles-, de la subhasta de material esportiu a e-bay i de donacions al compte corrent de la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer 2013.6180.42.0200031032 (Catalunya Caixa).

Després d’un mes d’activitats relacionades amb el projecte, el dissabte 25 de maig tindrà lloc la Festa-Torneig al Complex Esportiu Municipal La Bonaigua, amb la participació de 24 equips d’hoquei amb infants de 3 a 6 anys de tot Catalunya.

 

Foto titular: Extreta de la página web del Govern, govern.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here