El consistori de la localitat baixllobregatina signa un acord amb les entitats solidàries Solidança i Roba Amiga, que treballen per a la reinserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Vallirana va signar dimarts dos convenis destinats a la reutilització de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) i de residus tèxtils, i també a la reinserció i atenció als ciutadans en situació de risc d’exclusió social.

Els dos convenis es van signar amb Solidança Treball EI, SL, empresa dedicada a la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social a través d’activitats de gestió de residus, en especial, les activitats de preparació per a la reutilització.

I en el cas del conveni per a la gestió dels residus tèxtils, també es va signar amb la cooperativa Roba Amiga, que té com objectiu la creació de llocs de treball d’inserció sociolaboral mitjançant la correcta gestió del residu tèxtil.

A l’acte, hi van assistir l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez; el regidor de Medi Ambient, Medi Natural i Paisatge Urbà de l’Ajuntament de Vallirana, Antonio García; i la responsable de l’entitat Solidança, Isabel Gimeno. L’acord pel que fa a la reutilització dels electrodomèstics inclou la participació de joves de Vallirana en el programa de formació ofert per Solidança de “reparació d’aparells elèctrics i electrònics”.

El material per a la realització d’aquests cursos sortirà de la Deixalleria Municipal de Vallirana amb l’objectiu de reutilitzar aquesta mena d’aparells. Per la seva part, l’acord relatiu a la col·locació de contenidors a la via pública per a la recollida de roba, inclou la instal·lació d’aquests contenidors en el terme municipal de Vallirana, fet que generarà el lliurament anual de 300 kg de roba per part de Solidança a l’Ajuntament de Vallirana per a necessitats socials.

L’acord també inclou la col·laboració de l’entitat amb els Serveis Socials municipals per a la formació i la inclusió d’ofertes laborals amb el compromís de contractació d’una persona a mitja jornada. En tots dos convenis s’estableix també una col·laboració per a la promoció i conscienciació mediambiental a la ciutadania, així com la difusió dels dos acords signats aquesta setmana.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here