L’alcalde de la localitat baixllobregatina, i el porter,  van presidir ahir l’acte de lliurament dels ajuts que tenen l’objectiu que cap infant de la ciutat deixi de fer esport per manca de recursos

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l porter del FC Barcelona, Víctor Valdés, va atorgar ahir les beques “Víctor ValdésCiutat de Gavà”, de promoció de l’esport entre nens i nenes de Gavà entre els 6 i 12 anys.

Un total de 151 infants van rebre de mans del porter de Gavà aquests ajuts, dotats amb 20.000 euros anuals per a les temporades 2012-2013 i 2013-2014, per practicar esport en un club, escola esportiva municipal, o en activitats esportives dels centres educatius que es realitzen fora de l’horari lectiu.

Així, les beques Víctor Valdés-Ciutat de Gavà tenen la finalitat col·laborar amb les famílies que per la seva situació econòmica no poden afrontar les despeses que suposa que els seus fills i filles practiquin esport ja sigui a la competició escolar o federada.

D’aquesta manera es vol garantir que tots els infants puguin fer esport a la seva ciutat, una pràctica que, a més de saludable, contribueix a la transmissió de valors com l’esforç, la voluntat de superació i el companyerisme.

Les beques subvencionen el pagament parcial de la inscripció, amb un total de 100 euros per infant, per fer esport en els clubs o en els centres educatius on es realitza la pràctica esportiva.

Víctor Valdés, un esportista d’èxit orgullós de ser i sentir-se gavanenc

Víctor Valdés sempre ha demostrat l’orgull de ser gavanenc i el sentiment de pertinença a la ciutat on va crèixer i on viu actualment.

La vinculació de la seva família amb Gavà es remunta a l’any 1948 quan el seu avi s’hi va instal·lar i es va convertir en el primer taxista de la ciutat. De petit, Víctor Valdés vivia prop de la plaça Catalunya amb els seus pares i com tants gavanencs i gavanenques jugava a can Sellarès, a l’American Lake i al parc del Calamot. La platja i els voltants del Parc del Garraf també eren altres dels seus indrets preferits.

Van ser aquests motius, juntament amb els èxits esportius amb el FC Barcelona i la selecció espanyola, els que el van fer mereixedor del Premi Ciutat de Gavà de l’Esport 2010, un guardó que va recollir personalment el 15 de juny de 2011 de mans de l’alcalde en un acte que va omplir la Sala de Plens de l’Ajuntament.

No era aquesta la primera vegada que Víctor Valdés sentia l’estima i el reconeixement de la seva ciutat.

Amb motiu de la consecució del seu primer Mundial a Sudàfrica, el 27 de juliol de 2010, milers de gavanencs i gavanenques es van aplegar a la Torre Lluc per felicitar-lo per aquesta fita. Un càlid homenatge que va emocionar Valdés i que va refermar la seva vinculació amb Gavà on ha demostrat també la seva vessant més solidària: a l’octubre de 2010, Valdés va apadrinar la sisena Mostra de Cinema i Drets Humans a Gavà, GavàMón.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here