L’estiu passat ja es va dur a terme aquesta iniciativa, amb bon resultat, durant la campanya de recollida de la fruita. Es durà a terme a Castellví de Rosanes, Martorell, Abrera, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Esparreguera i Olesa de Montserrat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell, conjuntament amb el cos de vigilants de Castellví de Rosanes i Agents Rurals, han iniciat el dispositiu de vigilància rural 2013 coincidint amb l’inici de la campanya de recollida de la fruita dolça.

Aquest dispositiu tindrà una durada d’uns quatre mesos i està orientat a prevenir delictes i faltes contra el patrimoni.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Castellví, Antonio Soto, ha fet ressaltar que “aquesta és una experiència positiva que es repeteix aquest any atesos els bons resultats obtinguts en la passada campanya”.

Castellví no és l’únic municipi del Baix Llobregat Nord que forma part d’aquest dispositiu, ja que segons han informat des de Mossos d’Esquadra, també es durà a terme a Martorell, Abrera, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Esparreguera i Olesa de Montserrat, en col—·laboració amb els respectius cossos policials.

El dispositiu rural consistirà en controls de pas i patrullatge dinàmic en punts estratègics dels diferents municipis, i s’emmarca dins del Pla Operatiu Específic del Món Rural que realitza el cos de Mossos d’Esquadra a nivell de tot Catalunya.

Tal com es va fer l’any passat, el disseny del servei s’ha obtingut de la informació rebuda dels diferents col—lectius de pagesos, del teixit agrícola i de les agrupacions més representatives del sector, així com també dels diferents Ajuntaments implicats.

L’ABP Martorell va presentar ara fa uns dies el dispositiu a tot el teixit agrícola. Segons han explicat, un total de 25 persones, la majoria pagesos de la zona, van poder exposar a la policia la problemàtica concreta que es troben en la seva àrea.

Els Mossos d’Esquadra van poder prendre nota i aprofitar per recordar alguns consells bàsics de seguretat. També es va recordar que la cooperació veïnal pot ser útil per millorar la seguretat, i que la participació ciutadana en la implementació d’aquest tipus de dispositius aporta un valor afegit molt important per aconseguir els objectius marcats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here