Des del mes de març, Delta Viu (Plataforma per la Recuperació dels Espais Agraris i Naturals del Delta del Llobregat) desenvolupa una campanya per coordinar les peticions d’accés als terrenys agrícoles del Delta del Llobregat que actualment es troben en desús

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest divendres, 17 de maig, Delta Viu es va reunir amb representants del Parc Agrari del Baix Llobregat per explorar possibles vies de col·laboració dirigides a enfortir el paper del Parc Agrari en la defensa i la revitalització de la pagesia a la comarca.

Els representants del Parc Agrari vzn manifestar que reconeixen la plataforma Delta Viu com un interlocutor en el procés de recolzament al relleu generacional en l’accés a terres agrícoles.

El Parc Agrari va convidar la plataforma Delta Viu a continuar debatent els passos que s’haurien de seguir  per a la possible creació d’una “Escola de Pagès” del Baix Llobregat.

Així mateix, els representants del Parc van comunicar que s’ha iniciat una roda de converses encaminades a definir accions en l’àmbit de la promoció de la pagesia al Parc Agrari.

La trobada va ser fruit de les accions dutes a terme per la plataforma Delta Viu en el marc de la seva campanya “Pagesia per al futur”, endegada el passat mes de març per reivindicar el paper de la pagesia com a font d’ocupació i, al mateix temps, reclamar una major protecció d’aquesta zona.

En aquest sentit, el passat 17 d’abril, dia internacional de la lluita pagesa, Delta Viu va entregar a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat una vuitantena de sol·licituds d’accés a terreny agrícola abandonat, acompanyades d’un manifest.

La plataforma Delta Viu considera un pas important la implicació del Parc Agrari en la lluita per la protecció de la pagesia i del territori, ja que “hi ha projectes especulatius que continuen amenaçant el Delta del Llobregat, i que confirmen la necessitat d’aquesta lluita i d’assegurar una major protecció urbanística del Parc Agrari”.

Delta Viu considera que és obligació d’una institució com el Parc Agrari “vetllar perquè aquestes terres no acabin sota el ciment, de manera que afavoreixi mecanismes per recuperar-les per a l’ús agrícola i en solucioni el problema de la manca de relleu generacional”.

La plataforma calcula que al Parc Agrari hi podrien treballar milers de persones més de les que ho fan ara en un sector productiu que es manté, malgrat la crisi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here