Tres propostes presentades per PSC, PP i ICV-EUiA aquesta setmana al Parlament de Catalunya, per instar al Govern a establir aquest servei a la ciutat baixllobregatina, van ser rebutjades per els vots de CiU i ERC

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Prat té més de 9.000 menors de 14 anys, i més d’11.000 menors de 18 que no poden acudir les nits, els caps de setmana ni els festius a cap dels tres centres d’atenció primària gestionats per l’Institut Català de la salut de la ciutat, ja que els 11 especialistes en pediatria que presten servei al Prat només treballen de dilluns a dissabte.

Així, existeix un ampli consens mèdic a l’hora d’assenyalar la necessitat que té la ciutat de El Prat d’un especialista en pediatria les 24 hores, tots els dies de la setmana, tot l’any.

El Ple municipal d’abril de 2012 va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics amb representació municipal -també de CiU- instar a l’ICS a la provisió d’aquest servei d’urgències per la població.

Aquesta setmana, en seu de Comissió parlamentaria d’Educació,  el PSC, el PP i ICV-EUiA van presentar tres propostes en aquest sentit, fent-se ressò de la necessitat expressada pel ple municipal i la ciutadania del Prat.

Segons el PSC del Prat “inexplicablement, els vots de Convergència i Unió i Esquerra Republicana van impedir que cap de les tres iniciatives prosperés”.

Des del PSC del Prat lamenten profundament “aquesta actitud de CiU i ERC, que voten una cosa al Prat i la contrària al Parlament, i continuarem treballant amb el grup parlamentari socialista i en interlocució permanent amb la ciutadania i la resta de grups municipals del Prat de Llobregat per aconseguir pal·liar aquesta demanda de la ciutadania del que considerem que és una necessitat de la nostra ciutat”.

Per contra, CiU va argumentar que la seva negativa no era a la prestació del servei sinó a la forma. La diputada baixllobregatina de CiU, Mercè Jou, va argumentar a la Comissió que la posició del seu grup era favorable a que “es presti el servei de pediatria 24h, tots els dies, i amb els recursos necessàris a la localitat del Prat”, però defensen que aquesta cobertura fora de l’horari habitual, “es presti des del punt d’atenció continuada, per part dels metges de família”.

Jou, va recordar la proximitat dels hospitals de Sant Boi i de Sant Joan de Déu (Esplugues), “on podria desenvolupar.-se aquest servei”, i va criticar la presentació de les propostes “per part d’ex-membres del govern tripartit, que fins no fa massa defensaven el mateix que defensem nosaltres ara”.

ERC també va defensar que “allò important és que es presti el servei. No és tant important si a la ciutat mateixa, o a la del costat”.

La diputada d’ERC Alba Vergés, també va destacar que “el Baix Llobregat és una comarca molt poblada, on ens trobem amb molts conflictes similars. Ens hem d’asseure tots per resoldre’ls”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here