Entre aquets 23 municipis, s’hi troben les localitats baixllobregatines del Papiol i Martorell. L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha assumit la presidència de l’Associació

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Associació Àmbit B-30 ha quedat oficialment constituïda per convertir aquest territori en un pol de manufactura avançada.

Són 23 municipis, en el pas d’aquest tram de via, d’uns 50 km. Aquest àmbit té una superfície de 485 km2, una població de 1.018.166 habitants, 30.173 empreses i una ocupació total de 387.478 persones.

L’entitat està formada per municipis, universitats, centres de recerca i empreses de les comarques del Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

Actualment la principal aglomeració industrial de Catalunya -i d’Espanya- es troba en els municipis que ocupen el tram de l’AP7/B-30. Així, i com a conseqüència de la construcció en el seu moment de grans infraestructures viàries com l’AP7, la B-30 o la C-58 i la dotació de sòl industrial ben comunicat, a tota aquesta zona hi ha hagut una important transformació productiva, amb la implantació de nous establiments i noves activitats que han modificat la composició sectorial de la indústria i el tipus d’empresa.

B30 incorpora les experiències de projectes conjunts que, tot i de forma sectorial, ja han mostrat els beneficis de sumar esforços i han demostrat la importància que té la cooperació efectiva entre les empreses i les institucions: 9 clústers urbans existents al territori, en els quals ja participen més de 1.000 empreses de 23 municipis, el Catalonia Innovation Triangle (CIT) com a Consorci de Promoció de la B30 format pels ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Rubí, o els Plans d’Innovació tant de la Conca del Ripoll com del Vallès Oriental. Són l’evidència que aquest treball conjunt comporta una major eficiència.

El president de l’Associació és l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, que va explicar que l’objectiu és crear activitat econòmica, ocupació i “més innovació i més recerca”.

L’acte de constitució es va portar a terme a les instal·lacions del Sincrotró ALBA de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Hi van assistir alcaldes i regidors de tots els municipis.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here