L’alumnat del col·legi Frangoal va assistir dimarts a una sessió de l’Aula Ciclista, una classe teorico-pràctica a càrrec de l’ex ciclista, Josep Jufré, sobre educació viària amb bicicleta

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]s tracta d’una iniciativa emmarcada en la Vuelta Júnior Cofidis 2013, una mini-competició amb escolars de la ciutat que tindrà lloc el mateix dia de l’etapa de la Vuelta a Castelldefels.

El president del Consejo Superior de Deportes i president de la Fundación Deporte Joven, Miguel Cardenal, va visitar Castelldefels, acompanyat del director general de la Vuelta a Espanya, Javier Guillén, i del director general de Cofidis, Juan Sitges, amb l’objectiu d’assistir a una classe teorico-pràctica de l’Aula Ciclista, que va impartir l’ex ciclista professional, Josep Jufré, a escolars del col·legi Frangoal.

També van ser-hi presents el segon tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Castelldefels, David Solé i el Seleccionador Nacional de Ciclisme, José Luis de Santos.

“Em sembla molt afortunat que aquest any s’hagi escollit Castelldefels per celebrar aquest acte de presentació de la Vuelta Júnior 2013, ja que és Ciutat Europea de l’Esport. La Vuelta Júnior és una iniciativa formidable que uneix l’esport amb la formació i l’educació viària. Es tracta d’una prova molt consolidada que compta amb el nostre suport incondicional “, va declarar el president del Consell Superior d’esports, Miguel Cardenal.

El director general de la Vuelta a España 2013, Javier Guillén, va afirmar que “la Vuelta Júnior és l’acció més social de la Vuelta. Està composta de 2 fases. A la primera vam reunir als col·legis del municipi on tindrà lloc el final d’etapa de la Vuelta. Nens d’entre 10 i 12 anys reben una sèrie de classes teòriques sobre l’ús de la bici i la seguretat viària. L’objectiu és inculcar-los que cal divertir-se però respectant als altres usuaris de la via. I la segona fase té lloc el mateix dia de l’etapa de la Vuelta. Al final d’etapa es fa una selecció de 100 nens que competeixen en l’últim quilòmetre i mig. La idea és que siguin professionals per un dia, amb tall de cinta, suport en carrera, pujada al pòdium i lliurament de trofeus “.

Per la seva banda, el segon tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Castelldefels, David Solé, va manifestar que “estem molt satisfets de que els nostres escolars participen en una iniciativa com aquesta on es combinen esport i valors. Un municipi turístic com Castelldefels acollirà una de les majors festes esportives que hi pugui haver i als millors ciclistes del panorama nacional i internacional”.

Tots els centres escolars de Castelldefels van ser convidats a participar en aquestes Aules Ciclistes que organitza la Vuelta Júnior Cofidis 2013. Aquesta Vuelta Júnior se celebra només en alguns dels municipis pels quals passa la Vuelta Ciclista a España 2013. En l’organització de la Vuelta Júnior participen la Fundación Deporte Joven, Unipublic, Cofidis i l’Associació de Ciclistes Professionals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here