La gastronomia és, sens dubte, una de les millors maneres de descobrir un territori. Ahir, els 30 restaurants que participen a la campanya gastronòmica “Els Sabors de l’Horta del Baix Llobregat”, van mostrar les seves creacions culinàries amb cireres, en el marc incomparable de la Colònia Güell

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]mb l’objectiu de la potenciació de la gastronomia de la comarca en la seva doble vessant (la promoció dels productes autòctons i la promoció de la cuina del Baix Llobregat), el Consorci de Turisme, en estreta col•laboració amb els gremis d’hostaleria de la comarca i el Parc Agrari del Baix Llobregat, ha protagonitzat un intens període de revalorització gràcies a l’esforç de tots els sectors implicats

Cal dir que el Baix Llobregat compta amb dos factors molt importants. Per una banda el Parc Agrari del Baix Llobregat, un espai agrari on es produeixen gairebé totes les fruites i verdures que comprem habitualment als nostres mercats. Uns productes que disposen d’un segell propi de qualitat: Producte Fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat, garantint que aquests  productes són frescos, de proximitat i d’alta qualitat i que es cultiven a la comarca.

L’altra binomi perfecte de la gastronomia és el sector de la restauració. A la comarca hi ha una variada oferta de restaurants, de gran qualitat i que fan que un àpat sigui un plaer pels paladars més exigents.

Aquesta combinació perfecta es materialitza en la campanya gastronòmica “Els Sabors de l’Horta del Baix Llobregat”. Una proposta ideal que es posa a disposició de visitants i turistes per degustar la nostra gastronomia a través d’un bon àpat als restaurants del territori.

Els Sabors de l’Horta del Baix Llobregat

Les planes del delta i de la vall baixa del Llobregat han estat tradicionalment productors d’una variada gamma d’hortalisses i fruites mercès a la fertilitat dels seus sòls, la bondat del seu clima i l’esforç dels pagesos que les cultiven. Aquestes zones agrícoles conformen avui dia el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Els experts cuiners de la comarca han desenvolupat al llarg dels anys una gastronomia basada en un producte local, de proximitat i de temporada. Una cuina arrelada a la seva terra.

La campanya gastronòmica “Els sabors de l’Horta del Baix Llobregat” recull l’oferta gastronòmica que ofereixen els restaurants de la comarca que treballen el producte KM0, i amb una imatge més fresca i atractiva pels comensals.

I com a novetat, d’aquesta edició es realitzarà un sorteig per a dues persones d’un menú km0. Els guanyadors del sorteig podran degustar i assaborir les novetats gastronòmiques que cada restaurador ofereix aquest any.

Des del Parc Agrari i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat conviden a tots els amants de la bona cuina a apropar-se als restaurants de la comarca per descobrir i assaborir els productes de la terra.

Ahir, els 30 restaurants que participen en la campanya, van oferir a la premsa un tast dels seus productes, on la protagonista indiscutible va ser la cirera, ja que ha començat la temporada d’aquest producte tan típic del Baix Llobregat. Els diversos restaurants van mostrar una extensa varietat de combinacions per a coronar amb cireres, diversos plats deliciosos, dolços i salats, que es van regar amb cava del grup Montferrant, que també regenten les Caves Roger Goulart de Sant Esteve Sesrovires.

Coca de cireres, seitó i formatge de cabra; llom de conill amb ceba de rebuig i cireres; ceviche de peix amb cireres,mango,coriandre i cibulet; bonítol fumat amb cireres; “torrija” amb cirera de Sant Climent; i bacallà amb dolces perles; van ser alguns dels plats que es van poder degustar ahir a la presentació, en l’entorn únic de la Cripta de Gaudí,  de les propostes gastronòmiques elaborades amb Cireres del Baix pels restaurants adherits a la campanya gastronòmica.

El President del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, va destacar la potencialitat de la comarca en materia turística, de la mà de la seva extraordinària gastronomia, realitzada amb productes del Parc Agrari.

Als atractius turístics del Baix Llobregat com La Colònia Güell o les Mines de Gavà, va dir Balsera, s’ha d’afegir la gastronomia de productes km0 de la més alta qualitat, i l’alt nivell culinari dels seus restauradors.

Els 30 restaurants que participen a la campanya són:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here