Des de la semana passada Viladecans compta amb noves caixes niu en diferents espais, que en total ja sumen més de cinquanta arreu de la ciutat baixllobregatina

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]M[/dropcap]itjançant el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament, l’Associació de Fusters i Ebenistes del Baix Llobregat ha estat l’encarregada de fer aquestes casetes per a petits habitants de Viladecans.

“Hem realitzat les caixes niu amb fusta de pi. És una fusta totalment natural, sense cap aditiu, són ideals per l’entorn urbà. Permeten una integració total amb el paisatge dels parcs i els arbres”, explica el vicepresident de l’Associació de Fusters i Ebenistes del Baix Llobregat, Josep Alcaraz.

Entre els parcs del Torrent Ballester i de la Torre-roja i la zona forestal s’han instal·lat 15 caixes niu per afavorir la presència de diferents espècies al municipi.

El 2n Tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, José Luis Atienza, comenta que aquesta activitat és important perquè “les ciutats van creixent. La gent tapa els forats de les seves cases i llavors ja no hi ha lloc pels ocells dins la ciutat urbana per això hem d’ajudar a que els ocells es puguin reproduir”. En aquest sentit, destaca que les caixes niu estan especialment pensades per ratpenats, mallerengues i mussols.

Amb les instal·lacions d’aquesta setmana ja són més d’una cinquantena les caixes niu que hi ha en diferents espais del municipi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here