El Consorci de Turisme del Baix Llobregat promou novament una oferta d’oci i lleure per aquest estiu per gaudir dels atractius turístics de la comarca. Les activitats pensades per a les famílies, amb descomptes i promocions, rutes, propostes gastronòmiques i les platges són els plats forts d’aquesta temporada estiuenca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]T[/dropcap]ot pensant en les activitats per fer en família, el Consorci ha decidit reeditar els cupons de descomptes. Als llocs de visita que es proposen, s’hi afegeix aquest any l’itinerari “Jujol” a Sant Joan Despí, un passeig i visita a la torre de la Creu, Can Negre, la casa Xerra-Xaus, la torre Jujol, l’Església Parroquial de Sant Joan Baptista i la Casa Rovira. Aquesta és l’oferta completa:

 • La colònia Güell-Cripta de Gaudí
 • El canal olímpic de Catalunya
 • Els espais naturals del Delta del Llobregat
 • El Museu de Sant Boi
 • El Parc Arqueològic Mines de Gavà
 • Les coves del Salnitre de Collbató
 • Catalunya en Miniatura
 • El Museu d’Esplugues (“El fang del modernisme”)
 • El Museu de les Aigües (Agbar)

Disposeu de tota la informació sobre les propostes per a famílies i els llocs de visita en aquesta pàgina: Turisme del Baix Llobregat. Si esteu interessats en sol·licitar un cupó o descarregar-lo en línia podeu entrar a www.turismebaixllobregat.com/cupons.

L’oferta gastronòmica

Per la gastronomia es coneix també als pobles. El Baix Llobregat és una comarca on es conreen productes autòctons i s’elabora una cuina pròpia; un petit territori en què el Consorci de Turisme, el Parc Agrari i els gremis d’hostaleria de la comarca sumen esforços i fan accions conjuntes per promoure una oferta gastronòmica en què es destaca la qualitat dels productes a través del segell “Producte fresc del Parc Agrari”. Fruites i verdures procedents del Parc Agrari, que és l’horta barcelonina.

A més, els restauradors de la comarca són protagonistes de diverses iniciatives gastronòmiques que potencien el valor dels productes conreats a la comarca. Una d’aquestes accions –“Els sabors de l’Horta del Baix Llobregat”- proposa als visitants una cuina elaborada amb productes del Parc Agrari: de proximitat i de temporada.

La campanya gastronòmica recull l’oferta dels restauradors de la comarca amb una cuina de productes “Km 0”. Com a novetat aquest estiu, es farà un sorteig per a dues persones d’un menú “Km 0”. Cliqueu en aquest enllaç per conèixer la campanya “Sabors de l’Horta”. Per inscriure-vos en el sorteig, ompliu el següent formulari.

Ruta en bicicleta o cotxe elèctric

Hi ha d’altres propostes per descobrir o revisitar la comarca: Ho podeu fer tot pedalant o bé en un vehicle elèctric. Els amants de la bicicleta poden recórrer la comarca de banda a banda amb una BTT amb el circuit “Pedals Barcelona”, una ruta que transcorre per l’anella verda de Barcelona i en gran part pel Baix Llobregat. Es pot fer a poc a poc, si es vol.

El circuit té una longitud de 243 quilòmetres tot creuant els parcs naturals del Garraf, Collserola, Montserrat i el Penedès. “Pedals Barcelona” també ofereix la possibilitat de reservar l’allotjament en hotels de la comarca i fer la ruta en diversos dies. Vegeu tota la informació a “Pedals Barcelona”.

I pels que s’estimen més visitar la comarca amb l’ajut del cotxe, aquest estiu hi ha una proposta diferent: amb vehicles elèctrics. L’operador, l’empresa Enisola, ha planificat tres rutes:

 • Corbera de Llobregat – Gelida (amb pausa per dinar en el restaurant CAN FISA de Corbera)
 • Molins de Rei – Parc de Collserola – Vallvidrera – Tibidabo – Barcelona
 • Sitges – Parc Garraf

Són sortides amb vehicles elèctrics del tipus Tazzari Zero, com el model que podeu veure a la fotografia, entre els quals també n’hi ha de descapotables. A partir de l’1 de juny de 2013 ja es poden reservar les activitats a través del web de l’empresa operadora Enisola.

Pel que fa a les platges, Castelldefels, Gavà, el Prat i Viladecans es preparen per a l’inici de la temporada, tot posant a punt els serveis i la seva oferta d’activitats. Hi trobareu tota la informació en el web de Turisme del Baix Llobregat.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here