Els ajuntaments del Baix Llobregat duen a terme diverses mesures per lluitar contra l’atur. Una de les més implantades, és el desenvolupament de Plans d’Ocupació, per a donar feina i formar a persones aturades de les localitats. Darrerament, Sant Feliu de Llobregat i Sant Boi, entre d’altres, han desenvolupat amb èxit alguns d’aquests plans

Sant Boi: 50 persones aturades i sense prestació comencen a treballar gràcies a un pla d’ocupació

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament financen aquest programa ocupacional.

50 persones de Sant Boi comencen a treballar aquesta setmana per a l’Ajuntament gràcies a un pla d’ocupació. L’objectiu d’aquest projecte ocupacional és combatre l’exclusió social. Les persones beneficiàries estaven a l’atur i no cobraven cap prestació contributiva.

El pla d’ocupació forma part del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals, impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona per recolçar els ajuntaments en l’objectiu de crear llocs de treball i lluitar contra l’exclusió social. L’alcalde, Jaume Bosch, ha presentat aquest matí els plans a les persones beneficiàries en un acte celebrat a la Sala de Plens.

Les 50 persones seleccionades mitjançant aquest pla d’ocupació estaran contractades durant sis mesos (fins al novembre) i duran a terme tasques de millora i manteniment en equipaments i espais públics de la ciutat. El finançament del programa és a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi, mentre que l’empresa municipal CORESSA s’encarrega de la gestió.

Entre octubre de 2012 i abril de 2013 ja es va dur a terme a Sant Boi un pla d’ocupació de les mateixes característiques, que va proporcionar ocupació temporal a altres 50 persones aturades de la ciutat.

La recuperació de l’activitat econòmica i la creació d’ocupació són una de les principals prioritats de l’Ajuntament de Sant Boi, tal com estableix el Pla de Ciutat 2012-2015. L’empresa municipal CORESSA gestiona enguany gairebé 3 milions d’euros per dur a terme projectes ocupacionals que comportaran la contractació de 200 persones i tindran com a beneficiàries 680 persones més.

Sant Feliu: L’Ajuntament contractarà 29 persones aturades a través d’un pla ocupacional

L’Ajuntament contractarà 29 persones aturades a través d’un nou Pla Local de Suport a les Polítiques Socials perquè facin diferents tasques de personal d’oficis (jardiners, pintors, manobres) i d’auxiliars administratius. En els processos de selecció es prioritzarà les persones que es trobin en una situació sociolaboral especialment difícil o en risc d’exclusió social.

Els contractes que s’ofereixen tenen diferents durades i oscil·len entre els 6 i els 12 mesos.

El Departament de Promoció Econòmica ja ha començat a contactar amb les persones aturades que estan inscrites a la borsa de treball i que tenen els perfils sol·licitats per iniciar el procés de selecció. De fet, aquest dimecres 15 de maig es faran diverses sessions informatives a Can Maginàs. La previsió és iniciar les contractacions durant la primera quinzena de juny.

El pla ocupacional està finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu, el qual destina a aquest contractes els imports provinents dels descomptes efectuats als treballadors i treballadores municipals en concepte de vaga general, així com els aplicats als càrrecs electes per la renúncia a la paga extraordinària de Nadal.

L’objectiu del projecte és afavorir l’ocupació d’aquelles persones que tenen una situació sociolaboral més precària alhora que realitzar tasques en obres i serveis d’interès per a la ciutat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here