La crisi deixa en situació límit a la Federació de Persones amb Discapacitat del Baix Llobregat L’entitat està pendent de rebre 54.000 euros en subvencions de la Generalitat i avisa que si la situació no es regula s’hauran de prendre mesures. Aquesta situació es dóna precisament en el 25è aniversari de l’entitat, que celebrarà amb un sopar solidari el proper dia 4 de juny

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]M[/dropcap]als moments per la Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat i Trastorn Mental del Baix Llobregat. Cordibaix es va constituir l’any 1987 al Baix Llobregat per oferir suport i assessorament al teixit associatiu en el desplegament de serveis i recursos per a les persones amb discapacitat . Actualment la integren 30 associacions.

Cordibaix, que enguany celebra 25 anys de trajectòria, ha hagut de demanar un préstec bancari de 40.000 euros per poder mantenir la seva activitat i pagar les nòmines dels treballadors. L’entitat està pendent de rebre 54.000 euros de la Generalitat corresponents a subvencions del 2012 i 2013, però el retard en el pagament l’ha dut a una situació límit.

El seu president, Manuel Ascanio, avisa que si la situació no es regula aviat s’hauran de prendre mesures. “Ja no tenim diners per pagar la nòmina d’aquest mes de maig”, afegeix.

Cordibaix organitza un sopar solidari, dins dels actes de celebració del seu 25è aniversari, per tal de recaptar fons

L’esdeveniment es celebrarà el dia 4 de juny a l’Hotel Front Air Congress (Sant Boi del Llobregat C/Alberedes 16), i se suma als actes de celebració d’aquest 25è aniversari.

L’exposició “10 mirades” també celebra els 25 anys de Cordibaix , la federació d’entitats de persones amb discapacitat i trastorn mental del Baix Llobregat.

L’objectiu de la mostra és generar una imatge positiva de les diverses discapacitats (físiques, visuals, auditives, psíquiques, d’inteligència…). La inauguració va tenir lloc el dimecres, 20 de març, a l’equipament de Can Massallera a Sant Boi, i ara la voluntat és que recorri diferents municipis del Baix Llobregat, per tal d’arribar a la major quantitat de gent possible.

A l’exposició hi podem trobar al jugador de bàsquet Pau Gasol, l’home del temps Tomàs Molina, l’abad de Montserrat Pare Josep Maria Soler, el Mag Lari, la diputada Carmen Chacón, la cantant Eva Amaral, el ciclista Pedro Delgado, el diputat Josep Maria Llop, el responsable del servei mèdic de SEAT Carlos Batalla i la fotògrafa Amparo Garcia.

Aquestes són les deu persones famoses que han participat en l’exposició “10 mirades”. Cadascuna, amb una fotografia i una dedicatòria, per donar a conèixer la seva pròpia visió de les discapacitats.

Els deu panells de l’exposició seran subhastats avui a Sant Boi. Els diners que es recaptin es destinaran al Projecte d’Inserció Laboral de Cordibaix “Bojos per la Feina”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here