Pallejà instal·larà a la via pública contenidors per a la recollida d’olis vegetals

Pallejà instal·larà a la via pública contenidors per a la recollida d’olis vegetals

Els usuaris podran dipositar els olis, un cop fets servir, aprofitant les seves pròpies ampolles buides

Al llarg del mes de juny l’Ajuntament de Pallejà implantarà un nou sistema destinat a la recollida d’olis vegetals usats a través de la instal·lació de contenidors per a la seva recollida a la via pública, que ja s’ha començat a implantar.

El sistema haurà de permetre que siguin els propis ciutadans els que, a casa seva, puguin recollir en ampolles d’aigua o refresc l’oli que han fet servir per a ser dipositat posteriorment en aquests receptacles.

Per tal de facilitar l’abocament de l’oli i amb l’objectiu de donar a conèixer aquest nou sistema, el consistori repartirà embuts entre la ciutadania.

Un cop recollits, els olis seran tractats per un gestor autoritzat per a la producció de biodièsel recuperant així el valor del residu com a combustible alternatiu.

Juntament al benefici mediambiental que ha de suposar incrementar els nivells d’olis recollits, Pallejà també es veurà beneficiat com a municipi.

L’acord assolit entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària del servei de recollida, transport i gestió permetrà que un 0,7% dels beneficis obtinguts es destini a ajudes socials a la vila.

Amb aquesta actuació es vol incentivar a la població a realitzar una correcta gestió d’aquests residus.

Fins el moment l’oli usat es recull a través de la deixalleria municipal. En tot cas, els estudis al respecte revelen que únicament hi arriba entre un 10 i un 15% del total d’aquests residus.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt