Els usuaris podran dipositar els olis, un cop fets servir, aprofitant les seves pròpies ampolles buides

Al llarg del mes de juny l’Ajuntament de Pallejà implantarà un nou sistema destinat a la recollida d’olis vegetals usats a través de la instal·lació de contenidors per a la seva recollida a la via pública, que ja s’ha començat a implantar.

El sistema haurà de permetre que siguin els propis ciutadans els que, a casa seva, puguin recollir en ampolles d’aigua o refresc l’oli que han fet servir per a ser dipositat posteriorment en aquests receptacles.

Per tal de facilitar l’abocament de l’oli i amb l’objectiu de donar a conèixer aquest nou sistema, el consistori repartirà embuts entre la ciutadania.

Un cop recollits, els olis seran tractats per un gestor autoritzat per a la producció de biodièsel recuperant així el valor del residu com a combustible alternatiu.

Juntament al benefici mediambiental que ha de suposar incrementar els nivells d’olis recollits, Pallejà també es veurà beneficiat com a municipi.

L’acord assolit entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària del servei de recollida, transport i gestió permetrà que un 0,7% dels beneficis obtinguts es destini a ajudes socials a la vila.

Amb aquesta actuació es vol incentivar a la població a realitzar una correcta gestió d’aquests residus.

Fins el moment l’oli usat es recull a través de la deixalleria municipal. En tot cas, els estudis al respecte revelen que únicament hi arriba entre un 10 i un 15% del total d’aquests residus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here