El Ple de la capital baixllobregatina va aprovar ahir, a petició d’ICV-EUiA-ISF -que ostenta l’aclaldia-, els nous preus públics de les escoles bressol municipals per al curs 2013-2014, ens els que s’aplicaran criteris d’equitat en l’accés als serveis. Tots els grups hi van votar a favor (ICV-EUiA-ISF, CiU i PP), excepte el PSC que hi va votar en contra

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] partir de setembre s’iniciarà a Sant Feliu de Llobregat l’aplicació dels nous preus de les escoles bressol, basant-se en la tarifació social i en criteris d’equitat en l’accés a aquest servei, tal i com va aprovar ahir el Ple municipal. En aquest sentit, les quotes per accedir al servei bàsic d’educació de les escoles bressol municipals seran variables d’acord amb el nivell de renda de cada família, per tal que el preu no sigui una barrera per a l’accés al servei.

Així doncs, els preus per accedir a aquest servei, tindran un plantejament totalment nou:  en comptes d’un preu únic (160€ el curs 2012-13) corregit amb ajudes atorgades pels Serveis Socials municipals, el curs vinent hi haurà set preus diferents segons els ingressos familiars (de 32 a 195€), sense necessitat de passar prèviament pels Serveis Socials.

És el que es defineix com a “tarifació social”. Segons l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, “era una prioritat i un compromís explícit d’ICV-EUiA-ISF a les eleccions municipals de fa dos anys, d’acord amb la nostra voluntat de fer possible una ciutat més equitativa”. La tarifació social és, per tant, un dels temes centrals del Pla d’Actuació del Mandat a Sant Feliu, i va ser la primera condició que ara fa dos anys, en el procés de formació del govern municipal, ICV-EUiA-ISF va plantejar en les seves converses tant al PSC com a CiU. Ambdós grups la van acceptar, malgrat al Ple d’ahir el PSC hi va votar “inexplicablement en contra”, segons l’alcalde ecosocialista.

Per a San José, amb aquesta nova mesura “avancem en equitat: els preus s’ajusten a la capacitat econòmica de les famílies, de manera que per a moltes famílies la rebaixa de 160€ a 32, 60, etc; els pot obrir les portes d’un servei que fins ara consideraven prohibitiu. I també avancem en normalitat: ningú haurà d’anar als serveis socials només per dir que no pot pagar les quotes.

Els serveis socials estan per acompanyar i orientar persones o famílies que necessiten sortir d’una situació complicada, no per justificar ingressos insuficients de ningú”. “Amb els canvis i ajustos que corresponguin,  hem encetat un camí que s’anirà estenent a d’altres àmbits i que necessitarà el seu temps per ser conegut i compartit per la ciutadania. Però és un camí que espero sense retorn i que, n’estic convençut, està en la línia del Sant Feliu més viu i equitatiu en què somio i pel qual, al costat de tanta i tanta gent, treballo”, va sentenciar l’alcalde.

Les mocions del Ple

Pel que fa a les mocions, la Junta de Portaveus en va presentar una de suport als treballadors i treballadores de l’empresa Electra Molins, S.A., ubicada a Sant Vicenç dels Horts, amb motiu del Pla de Viabilitat presentat per l’empresa i que suposarà l’acomiadament de 10 persones, entre les quals hi ha persones de Sant Feliu. El text de la moció dóna suport a les accions que puguin emprendre els treballadors i treballadors per aconseguir el manteniment dels seus llocs de treball.

Una altra de les mocions  aprovada en el ple va ser el text presentat per ICV-EUiA-ISF, PSC i CiU en defensa de la unitat del català i de rebuig a la Llei de llengües de l’Aragó. Fins i tot el PP va votar favorablement a aquesta moció, que es va aprovar per unanimitat.

D’altra banda, els grups d’ICV-EUiA-ISF i PSC van presentar una moció de suport als corresponsals de Catalunya Ràdio i en defensa dels mitjans de comunicació públics catalans. En el text de la moció s’insta la direcció de Catalunya Ràdio a recuperar la vintena de corresponsals que hi havia al territori. Alhora es demana al Govern català que comparegui de manera urgent i extraordinària al Parlament per informar sobre les decisions que afecten la plantilla de treballadors i treballadores.

També ICV-EUiA-ISF i PSC van presentar una moció en defensa del dret al propi cos i en contra de la reforma restrictiva de la Llei de Salut Sexual i reproductiva i la interrupció voluntària de l’embaràs, que va ser aprovada, amb l’abstenció del PP.

1 COMENTARI

  1. No sé porque le cuesta tanto, a este alcalde, entender que le voten en contra un incremento del 30% del precio de las guarderias, de 160 € a 195€, por más que lo intente esconder detras de una supuesta “tarifación social”. Tampoco es verdad que haga poliotica social.
    Las pesonas que tenian unes condiiones de necesidad ya pagaban 32€, ahora solo unos pocos lo podran hacer ya que por ejemplo una familia de 3 persones y con un ingreso mensual de 750€ tiene un incremento de casi el 50% y habra de pagar 63€ por la guarderia, más el comedor si se queda a comer.

    Esto és un “TARIFAZO ANTISOCIAL”. Se ve que no tiene bastante con la subida del IBI.

    Esté alcalde es incapaz de comprender las cosas que no son como él las imagina o quiere. Por eso esta muy feliz y contento que votar una nueva medida antiosocial con la derecha catalana y la española, campeones de los recortes.

    Sr. San José, ¿Esta seguro que esa es la politica de Sr. Herrera y la Sr.a Camats? Me parece que no todo vale para ocupar el cargo.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here