Aquesta associació ubicada a Sant Joan Despí, va celebrar aquesta semtana la seva 16ª jornada de portes obertes, a la que van asistir representants de diverses institucions de la comarca, i en la que es va parlar de com havia afectat la crisi a l’activitat de l’organització. El pregó va anar a càrrec de l’actor i humorista, Carles Flavià

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]olidança és una associació sense afany de lucre creada el 1997 i dedicada a la inserció sociolaboral i la formació professionalitzadora de persones en situació de vulnerabilitat social.

Amb aquesta finalitat, l’any 2006, Solidança creà una empresa d’economia social -Solidança Treball, EI- que ofereix serveis en el sector ambiental, concretament, en la gestió i revalorització de determinades fraccions de residus urbans.

Complementàriament, realitza campanyes i accions de sensibilització amb l’objectiu de reduir la generació de residus i millorar la seva reutilització i revalorització.

En la seva intervenció, la gerent de l’associació, Isabel Gimeno, va fer balanç de la situació de Solidança avui dia. Malgrat la crisi, Gimeno va valorar com a positva l’activitat de l’entitat, tot i que va explicar que, per exemple, “s’ha notat la diferència en el volum de roba que ens arriba perquè ha disminuït i perquè és menys aprofitable”.

Una de les activitats que més enorgulleix Solidança, ha estat poder portar a terme cursos de formació. Per exemple, han fet un curs de reparació d’electrodomèstics, en el que van participar 60 joves, nois i noies; per tal de buscar una posible sortida laboral. També van fer un curs de gestió de residus en col.laboració amb l’Ajuntament de Sant Just i també amb el Consell Comarcal.

Josep Maria Fises, president de l’entitat, va parlar sobre que la crisi “també ens ha generat reptes per fer les coses millor i de plantejar nous projectes que puguin generar nous llocs de treball”. “Si vols anar ràpid avança sol, si vols anar lluny, ves amb els altres”, va sentenciar.

També van intervenir en la jornada la primera tinent d’alcalde de Sant Joan Despi, Belén Garcia, i l’actor i humorista Carles Flavià, que va ser l’encarregat de fer el pregó oficial.

Finalment, els treballadors i treballadores de Solidança van realizar una desfilada de moda portant la propia roba de l’entitat, i totes les persones assistents van poder fer una visita guiada a la fàbrica de Can Cartró.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here