La Festa, a la que van asistir 300 persones, es va iniciar a les 10h i va comptar amb la presència d’Anna Simó, Joan Tardà i Oriol Junqueras. Sant Just va acollir aquesta festa d’ERC Baix Llobregat, que va consistir en la celebració d’un Congrés Comarcal, un debat-conferència nacional, un dinar i un acte polític

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esprés de ratificar el nou secretari d’Imatge i Comunicació de l’Executiva Comarcal, i de que el President Comarcal, Jordi Albert, retés comptes de les activitats dutes a terme fins ara; la militància comarcal va aprovar per unanimitat les quatre propostes de resolució presentades al Congrés.

La primera resolució aprovada pel Congrés Comarcal va ser la presentada per la Secció Local de Viladecans, i que demana al Govern de la Generalitat i a l’Ajuntament de Viladecans que es reconsideri la implantació de l’Outlet Style de Viladecans, i que tirin endavant mesures reals i efectives en favor del comerç urbà de proximitat i qualitat.

La segona resolució aprovada demana al Departament de Salut de la Generalitat que el mapa sanitari i l’oferta de serveis de primària, especialitzada i hospitalària a la comarca del Baix Llobregat s’acordi de forma consensuada amb tots els agents implicats a partir del diàleg lleial, que es mantinguin les funcions i les categories dels hospitals del Baix Llobregat i de l’Hospitalet i que en cap cas es desmantellin les infraestructures existents i necessàries a la comarca i que tampoc es privatitzi cap servei.

La tercera resolució aprovada exigeix al Govern Espanyol la retirada del projecte de la LOMCE.

Finalment, en la quarta resolució ERC-Baix Llobregat i l’Hospitalet es compromet a continuar treballant per a resoldre la problemàtica econòmica i social actual, generant un debat estratègic que permeti la creació d’una estructura econòmica comarcal basada en un model productiu i sostenible, i a reclamar als diferents governs locals que impulsin un model econòmic sostenible.

Un cop acabat el Congrés Comarcal, es va passar a debatre la ponència política i les esmenes presentades en el que va ser la sessió territorial de la Conferència Nacional que es celebrarà el 6 i 7 de juliol a la Farga de L’Hospitalet.

Tres-centes persones van asistir a la Festa Republicana d’ERC-Baix Llobregat

La Festa Republicana va concloure amb una acte polític, en el qual els assistents van poder gaudir dels parlaments de la diputada i vicepresidenta de la mesa del Parlament, Anna Simó, del diputat al Congrés de Madrid, Joan Tardà, i del President d’ERC i cap de la oposició, Oriol Junqueras.

Anna Simó: “No sortirem de la crisi sinó aconseguim ser independents d’una vegada”, Simó va centrar el discurs en remarcar la urgència i la necessitat de la independència com a mitjà necessari per sortir de la crisi.

Joan Tardà: “Hem de ser a l’alçada del moment històric que estem vivint”, Joan Tardà va centrar el seu discurs en la importància de que en el futur procés constituent el paper d’Esquerra Republicana sigui el més fort possible, i així assegurar que la nova república tingui un marcat caràcter social.

Junqueras: “Competir només rebaixant els salaris ens condueix a l’abisme”

El líder republicà i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, va criticar el plantejament del Banc d’Espanya de suprimir el salari mínim per als col·lectius amb més dificultats per trobar feina

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va manifesta ahir en el marc de la Festa Republicana del Baix  Llobregat i l’Hospitalet, que “competir només rebaixant els salaris condueix a l’abisme”.

Amb aquestes paraules el líder republicà va replicar al plantejament del Banc d’Espanya de la possibilitat d’establir “mecanismes excepcionals” per evitar que el salari mínim actuï “com a una restricció” per a treballadors amb més dificultats de trobar feina.

En aquest sentit, Junqueras va recalcar que s’ha de competir amb “millors infraestructures, més recerca, més universitats i més valor afegit per les industries”.

Junqueras va demanar a Duran que compleixi el programa de CiU i els acords del Govern amb ERC

Des de Sant Just, el president d’ERC va demanar que “tothom sigui conseqüent amb la voluntat dels catalans” que volen decidir el seu futur

Un dia després que el president, Artur Mas, i el seu soci i líder del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, es reunissin al Palau, el president d’ERC, Oriol Junqueras, va demanar a Duran que “compleixi el programa electoral de CiU i que compleixi els acords que el seu Govern ha signat amb ERC”.

De fet, el dirigent d’Unió va assegurar que la Llei de consultes no servia per convocar-ne una sobre la independència i va dir que del procés sobiranista “no hi ha res” i va criticar que CiU imités l’estratègia d’ERC.

El líder dels republicans va reclamar que “tothom sigui conseqüent amb la voluntat dels catalans” que volen decidir el seu futur.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here