Prop de 40 persones van participar a la 1a jornada informativa celebrada dijous passat. L’objectiu final, és la creació de diverses cooperatives a Vallirana, com a manera de generar ocupació. Aquestes, tenen el compromís de l’Ajuntament de que les ajudarà a arrencar

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esprés de la presentació del passat 2 de maig, la Masia Molí de Can Batlle va celebrar la primera jornada informativa del projecte engegat per la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme “Cooperatives a Vallirana. “Entra al cercle de l’Autoocupació: fes cooperativa!”. Una quarantena d’assistents  van participar en aquesta 1a Jornada.

L’acte va ser  presentat pel regidor Jordi Milà, que va incidir en l’aposta que fa l’actual equip de govern per aquest model d’ocupació i el suport que se’n donarà des de l’Ajuntament, així com va explicar el procés del projecte que comença amb la fase informativa, continuarà amb la formativa i d’avaluació, i que ha de culminar amb la creació de cooperatives a Vallirana.

Cooperatives que tenen el compromís de l’Ajuntament de donar-los una primera empenta en la contractació dels seus serveis.

L’acte va continuar amb l’exposició d’EINES SCCL, cooperativa local de serveis socioeducatius, que va fer una introducció al món de les cooperatives explicant les particularitats i necessitats d’aquest format d’autoocupació, així com l’experiència directa en la creació de la seva cooperativa.

Una exposició que es va veure reforçada amb la intervenció per part de la cooperativa FEINES DE CASA SCCL que va explicar la seva experiència tant en la seva creació com en el seu funcionament.

Una de les principals constatacions que s’han evidenciat és el canvi de valors que implica el món cooperatiu, tenint com a centre les persones i no la maximització del benefici, satisfent necessitats i amb una participació activa i democràtica dels seus membres.

La sessió informativa es va tancar amb una taula rodona on les persones assistents van exposar les seves inquietuds i van plantejar els dubtes que tenien al voltant d’aquest projecte i la seva participació.

Cal recordar que estan previstes dues jornades informatives més l’última quinzena de juny, en horari de tarda, i a mitjan juliol, al matí. Per a més informació, podeu adreçar-vos a Promoció Econòmica (93 683 22 62).

 

Foto titular: extreta de la página web de l’Ajuntament de Vallirana

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here