El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola va reunir a principis del mes de maig als diferents representants tècnics de les Administracions municipals, cossos de seguretat, ADF’s i altres efectius, per preparar la campanya d’estiu del dispositiu de prevenció d’incendis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que es preveu que s’inicii avui

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa reunió es desenvolupa anualment a la seu dels serveis tècnics del Parc amb l’objectiu de fer balanç de la campanya anterior i, un cop analitzats els resultats, preparar la nova temporada.

En aquest sentit, s’informà que l’inici de temporada es presenta en bones condicions ateses les pluges que hi ha hagut recentment (a plogut gairebé el doble que l’any anterior). Per aquest motiu està previst iniciar-la el 3 de juny, una mica més tard que en d’altres campanyes.

D’altra banda, destacà que l’horari de vigilància augmentarà la seva franja aquest estiu. Des de bombers de la Generalitat també es comentà que el número d’efectius previstos per aquest 2013 es mantenen respecte l’any anterior.

A la reunió també s’exposaren els resultats de la Campanya d’estiu 2012, destacant com a fet negatiu, ‘l’efecte revetlla’, fent especial esment a l’incendi de Roquetes, produït durant el dia de Sant Joan pels efectes de material pirotècnic.

El gerent del Consorci, Marià Martí, destacà la importància de la vigilància que s’ha d’establir especialment en dates com revetlles, i demanà especialment als responsables municipals, intensificar la vigilància per tal d’evitar situacions produïdes per la proximitat de la franja urbana i l’àmbit forestal.

Finalment també es va valorar la importància de la cololaboració ciutadana, fent especial menció a les reunions amb els veïns i veïnes de els urbanitzacions situades a prop de zones forestals.

Durant la sessió es lliura la memòria de la campanya precedent que també es pot descarregar des del web del Parc.

La gestió i coordinació del Dispositiu de Prevenció d’incendis Forestals de l’AMB , que es realitza conjuntament amb la Diputació de Barcelona, és l’actuació que comporta el major esforç pressupostari del Consorci. La finalitat és protegir el bosc dels incendis forestals que, ateses les característiques del Parc i la freqüentació, es produeixen en un nombre molt considerable.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here