La caminada, impulsada per CCOO amb el suport de la Coordinadora d’Aturats del Baix Llobregat, ha recorregut 7 quilòmetres passant per quatre municipis de la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n total d’aproximadament 500 persones, segons fonts de CCOO, s’han sumat avui dimarts durant tot el recorregut, a la Marxa Contra l’Atur i la Precarietat al Baix Llobregat; una acció de protesta contra la Reforma Laboral i les retallades, convocada per la secció comarcal del sindicat, amb el suport de la Coordinadora d’Assemblees d’Aturats del Baix Llobregat, entre d’altres associacions socials comarcals.

La caminada, on sobretot hi han participat persones desocupades, ha sortit a dos quarts de nou del matí des de Cornellà de Llobregat i ha recorregut a peu set quilòmetres passant per Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat, on s’ha celebrat al centre de la vila un míting final.

Pel camí, les persones manifestants s’han aturat a diverses empreses en conflicte, on s’han realitzat  microassemblees, com per exemple EMTE o Gallina Blanca. També han fet parada a l’hospital comarcal Moisès Broggi, a TV3 i al Consell Comarcal del Baix Llobregat, abans d’arribar a la Plaça de la Vila de Sant Feliu, on s’han fet els parlaments.

Primerament, Manel Martínez (ICV-EUiA), regidor de govern de Sant Feliu de Llobregat, ha donat la benvinguda a les persones que han participat a la marxa. “Sant Feliu és una ciutat de treballadors i treballadores, que pateix de manera molt directa les retallades en drets i serveis que s’estan aplicant per part del govern central i de la Generalitat. És per això, que des de Sant Feliu volem expresar la nostra absoluta solidaritat amb la Marxa i amb el que aquesta defensa”, ha dit Martínez.

Seguidament, han intervingut un representant de la Coordinadora d’Aturats del Baix Llobregat, i Toni Mora, Secretari General de CCOO del Baix Llobregat. La Coordinadora d’Aturats del Baix Llobregat ha agraït la “invitació de CCOO a participar en la marxa” i ha fet èmfasi en que “les persones aturades han d’organitzar-se i han de lluitar contra les condicions imposades per els poderosos, al costat dels sindicats”.

Per la seva banda, Toni Mora, ha animat a seguir la lluita i ha criticat fortament “l’austeritat imposada per Europa”. En una defensa a ultrança del municipalisme, Mora ha definit la Llei de Règim Local promoguda pel PP, com un “atac frontal a les institucions municipals, que pretén aconseguir el que ja va fer Tatcher als 90′ al Regne Unit; destruïr el poder municipal, per imposibilitar que des dels ajuntaments s’intentin canviar les coses”.

Finalment, la cloenada de l’acte ha anat  a càrrec del Secretari General del sindicat, Joan Carles Gallego. El líder de CCOO ha demanat als polítics “que s’uneixin a la nostra lluita, que lluitin al nostre costat. Nosaltres no oblidarem qui ha estat amb nosaltres i qui no”. Gallego també ha animat a “no defallir en la lluita” als presents, i ha criticat durament la Reforma Laboral, i “l’atac frontal a la negociació col·lectiva, que aquesta reforma ha significat”.

Entre les autoritats que han recolzat la Marxa, hem pogut veure a dos diputats del Parlament, del Grup d’ICV-EUiA, Jaume Bosch i Lorena Vicioso. També, diversos regidors i regidores de les distintes localitats per on ha passat la Marxa -tant del mateix grup, com del PSC-, s’hi han afegit en difierents punts del camí.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here