[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]urant els mesos d’abril i maig una vintena de nois i noies han participat en el programa Connecta Jove organitzat a Sant Feliu per l’esplai Diversitat Lúdica.

L’esplai Diversitat Lúdica ha participat un any més en el projecte Connecta Jove. Un programa d’intercanvi generacional en el que els joves participen en la integració de persones adultes en l’ús de les TIC. Joves de tercer i quart d’ESO van participar en les jornades de formació de l’esplai i posteriorment van dinamitzar tallers en diferents entitats de la ciutat.

Els joves voluntaris van transmetre els seus coneixements informàtics a persones adultes que volen aprendre a utilitzar un ordinador i els usos que li poden donar. Des d’obrir un document, incloure fotografies, cercar a google, saber què és un twit, xatejar, visitar una pàgina de facebook, etc.

El programa té un caràcter social, educatiu i de relació entre generacions. Una experiència que contribueix a apropar les TIC a persones que tenen més dificultats per accedir a les noves tecnologies. Una experiència enriquidora tant per als adults com per als joves on ambdues parts aporten i adquireixen. Joves i adults comparteixen un espai, interactuen, es relacionen, intercanvien formes diferents de veure les coses, comparteixen vivències i aprenen a entendre’s.

Per als adults suposa realitzar una activitat amb uns joves amb ganes de transmetre els seus coneixements i acostar-se a les noves tecnologies de la mà d’uns nois i noies que han demostrat tenir la paciència necessària per guiar-los. Per als joves suposa una presa de contacte amb la participació en activitats socials, els permet desenvolupar habilitats comunicatives, guanyar confiança al parlar en públic, participar en la dinamització i preparació de les classes i assumir la responsabilitat de dirigir una activitat.

Com a cloenda els joves de Sant Feliu han participat juntament amb més de 200 joves d’entre 15 y 19 anys de: Canàries, Catalunya,  Castella-la Manxa, Madrid, País Valencia i Astúries en la trobada estatal del programa Connecta Jove celebrada el passat cap de setmana a la ciutat asturiana d’Avilés. Durant la jornada els joves van participar en activitats i van intercanviar experiències entres tots els participants.

Enhorabona a tots els joves que han participat en aquesta experiència compartint el seu temps i coneixements. Felicitats a l’esplai Diversitat Lúdica per l’organització i la implicació en el projecte. I finalment encoratjar a l’esplai, als instituts i a l’ajuntament per sumar esforços perquè tingui continuïtat.

 

Jaume Solé, comunicador social

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here