Aquest dissabte 8 de juny arriba el FunFestival a Sant Vicenç dels Horts, a l’esplanada del Molí dels Frares. Hi haurà dos escenaris on es combinaran les actuacions de grups de renom amb les de formacions comarcals, escollides per concurs

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esvetllem el cartell del festival, així com informació sobre els grups que finalment hi participaran:

Los Tiki Phantoms – Escenari A (1.00h)

Els concerts de Los Tiki Phantoms són una festa. Després de passar 200 anys morts i enterrats sota un volcà, van decidir agafar els seus instruments, posar-se a fer cançons i recorrer mig món, pocs pensaven que podrien treure’s l’olor de sofre cremat simplement a força de ballar i fer ballar.

A aquesta gran orgia que és el seu darrer disc “Los Tiki Phantoms mueven el esqueleto”, hi caben els aires de western, el rock’n’roll primigeni, el surf més clàssic i fins a algun riff a lo Thin Lizzy, sempre al servei de cançons que queden impreses en el subconscient com una vella sintonia de televisió com “Bala de plata”, “La cuerda floja”, “Justicia” i així fins a arribar a les 15 cançons que formen el seu disc més lluminós fins avui.

Només començar la seva marxa com a grup, Los Tiki Phantoms ja compartien escenari amb alguns dels millors grups i solistes de surf com Dick Dale o Los Straitjackets. En tot aquest temps han posat del revés les sales de mitja Espanya, han girat per Europa i pels Estats Units.

Per on passen Los Tiki Phantoms no torna a créixer l’herba: els seus concerts no deixen canya dreta, ho seguiran comprovant les sales i festivals de tot arreu.

IZAL – Escenari A (24.00h)

IZAL dóna un gir de 180º en la forma d’entendre la música i la seva gestió. Després de molts anys treballant per separat, cinc músics uneixen les seves forces per consolidar en tan sol un any un nou projecte musical. IZAL es la música per sobre de tot.

Totalment autogestionats aconsegueixen en només uns mesos de vida plantarse al festival SONORAMA i participar al Festival Internacional de Quito (Ecuador), a més de sonar en canals de televisió com Kiss TV, Sól Música, 40 TV, etc…

La seva música busca la qualitat melódica i lírica, combinada amb una fàcil i agradable digestió a les parets del cervell. Al seu primer EP (“Teletransporte”, 2010) gravat als estudis “La Catacumba” de Barcelona, sota la producció de Miguel Pino, i comptant amb enormes músics com Javier Martín (baixista d’Ojos de Brujo) o Tony Pagés (Antonio Orozco, Manu Guix, …), va suposar el punt de partida per a un grup que en el seu primer any d’existència va arribar a oferir més de 60 concerts per tota la geografia nacional amb una gran acollida de crítica i públic.

Actualment acaben d’enregistrar el seu primer LP “Magia y efectos especiales”, gravat en els estudis REN de Madrid, sota la producció de LuccaPetricca i Karim Bulkhalter (Annie B. Sweet, Vinila Von Bismark, Hola a todo el mundo, Dinero, Marlango, …). Un treball que demostra la definitiva maduresa que ha aconseguit la formació.

Estúpida Erikah – Escenari A (22.00h)

“Fora les cendres” és el nom que posa títol al nou treball d’Estúpida Erikah, on tots els sentiments incendiats durant lúltima gira s’expulsen ara en forma de cendres i el grup reneix amb un disc més potent i alhora més ric en matisos. Vuit mesos de feina on Estúpida Erikah ha donat un gir de 180 graus a la sonoritat crua dels seus inicis i les guitarres demanen el seu paper protagonista en aquesta història.

Nous temes que mostren allò que sorgia i es deixava intuir en el seu EP l’Hivern al cos (Tempsrecord 2011), una nova visió més àmplia del vessant pop-rock de la banda. “Les restes del naufragi” o “El que els nens fan” són un reflex clar i de futur. La qualitat de les lletres continua creixent deixant aquest cop una càrrega menys feixuga tot i l’alt contingut intimista, reflexiu i emocional al que ja estem acostumats.

Les cendres comencen a desaparèixer deixant al seu davant un camí més planer. El mateix camí cap a la llum que duen els membres d’aquesta talentosa banda.

THE LAST 3 LINES – Escenari A (23.00h)

Amants de la psicodèlia setantera i de les pistes de ball, THE LAST 3 LINES han modelat una carrera intensa i meditada, que els ha portat a festivals com el BAM, Primavera Club o Polifonik Sound, i a ser la banda escollida per Brian Molko (Placebo) per obrir els seus concerts a les dues últimes gires estatals.

Amb una imatge demolidora i cuidada, The Last 3 Lines son l’exemple de grup que fa el seu treball de manera silenciosa però amb una personalitat i qualitat fora de tot dubte.

El seu directe, com podrem comprovar el proper 8 de juny, és d’aquells que no deixen indiferent. Un grup potent i precís que de ben segur ens deixarà bocabadats!

The Free Fall Band  – Escenari B (21.20h)

Fa un parell d’anys en Kiko Amat va enviar un correu al seu cercle d’amistats parlant d’un grup de nois molt joves que acabava de descobrir per casualitat. Eren menors d’edat i només tenien penjades al seu myspace 4 cançons de pop atemporal que unia als Zombies amb Zumpano.

Melodies cuidades, arrengaments excel·lents i una intuïció per les tornades impròpia de la seva edat. No eren estudiosos de la història del pop, no eren la joguina d’algú més gran, simplement tenien el talent i la intuïció per fer grans cançons. La frase amb la que acabava el seu coreu era exactament “Cuants cops a la vida et trobes amb un diamant així?”.

Des d’aquell correu encès, The Free Fall Band no han parat de tocar: al Jazzladia de Donosti, al Faraday, al popArb, com a finalistes de les Demoscopicas de Mondo Sonoro o al Villa de Bilbao (van ser els guanyadors de l’apartat pop-rock de la edició de 2011), a més de patejar-se el circuit de sales de Barcelona i voltants.

Miqui Puig DJ – Escenari A (02.00h)

Qui no coneix a Miqui Puig a aquestes alçades?

Després de més de 20 anys a sobre l’escenari, l’ex-cantant de Los Sencillos i autor de hits memorables com “Bonito es” o “Dr. amor”, tancarà el festival fent una de les coses que més li agraden: fer-nos ballar com bojos amb clàssics de la història del pop i del rock.

Gasca – Escenari B (20.30h)

La banda santfeliuenca Gasca, torna als escenaris presentant el séu nou treball, “Suerte”. Gairebé 12 anys després de l’aclamat disc Telescopio (Elefant Records, 2001), la banda liderada per Carlos Andreu i Óscar Roc torna amb aquest nou disc.

Miqui Puig va escriure sobre el seu nou treball: Carlos Andreu és un dandie d’extraradi, orgull que només pertany a qui creix i habita en aquest entorn. La música del disc va néixer en aquesta gran poma podrida que necessitava flors entre els enderrocs, i “Suerte” és una minúscula pedra preciosa en el lòbul de la noia més maca de Sant Feliu. Encara que potser vesteixi xandall.

La sempre dolorosa relació d’amor/odi, el voler marxar a llocs que semblen millors però sentint que ets d’on ets fins al final dels teus dies. Volent a la noia del parlar desllengüat i somiant que és la del póster que penja de les parets de la teva habitació realment petita.

Han passat onze anys, tenim més arrugues, tenim lleugeres xacres, però segueixo preguntant-me: com pot aquest tio arribar a aquestes notes tan greus? què esmorza?

Petit Cabroin – Escenari B (19.45h)

Petit Cabroin és el nou projecte de Javi Extremera, cantant i compositor dels desapareguts CosmopolitANTS, banda amb la que va gravar un disc produit per Ken Stringfellow  (The Posies, REM, Big Star) i que va tenir una molt bona acollida per part de la prensa especialitzada.

Petit Cabroin acaba d’editar un disc anomenat “De cabeza a un charco” amb la discogràfica Rock Indiana, i que ha tingut la sort de comptar amb músics de la talla de Charlie Bautista (Egon Soda, Sunday Drivers, Cristina Rosenvinge, Russian Red, etc…), Àlex Vivero (Santos, Sol Lagarto), i Santos Berrocal, productor entre d’altres de Love of Lesbian i Sidonie.

Samsara – Escenari B (19.00h)

Samsara és un grup de nois molt joves, exactament 18 anys, que estimen la música per sobre de tot i intenten mostrar al públic amb les seves cançons aquells sentiments, sensacions i experiències de la vida.

Amb un llarg historial d’actuacions, Samsara és un grup amb un directe caracteritzat per una potència impropia de la seva edat, influenciat per clàssics del hard-rock americà com Nirvanao Metallica,  i una preséncia escènica que no deixa indiferent. Una clara aposta de futur amb un present brillant.

Informació útil:

Preu de l’entrada: 6 euros

Venda d’entrades:

– Taquilla (mateix dia del festival)

– SIAC (Servei Integral d’Atenció Ciutadana – Casa de la Vila, Pl. de la Vila, 1 – Sant Vicenç dels Horts)

Reserva d’entrades:

– Pots reservar la teva entrada enviant un mail a l’adreça funfestival2013@gmail.com, indicant el teu nom i el número d’entrades a reservar. Les podràs recollir el mateix dia del festival a la taquilla.

 

 

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here