Sant Vicenç dels Horts també impulsarà una moció contra l’Outlet’ de Viladecans, com ja va fer recentment l’Ajuntament de Sant Boi. “Temem que posi en perill el futur de molts dels comerços de proximitat de la comarca i de Sant Vicenç dels Horts” va afirmar l’alcalde, Oriol Junqueras

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’equip de govern a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (ERC, ICV-EUiA i CiU) impulsarà una moció contra el projecte que preveu construir una gran superfície comercial outlet en uns terrenys a les afores de Viladecans.

Segons l’alcalde, Oriol Junqueras, el consistori tem que el projecte “posi en perill el futur de molts dels comerços de proximitat de la comarca i de Sant Vicenç dels Horts” que els obligui haver de tancar.

D’aquesta manera, un nou municipi del Baix Llobregat se suma a l’acció que ja va fer aquest mes de maig l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, que en el passat Ple municipal va aprovar una moció contrària al projecte on es reclamava al Govern de la Generalitat la seva revisió.

Alhora, Sant Vicenç ha signat un Pla per l’activació del comerç i els serveis

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Confederació de Comerç de Catalunya editaran una guia per a nous emprenedors. La publicació, en format paper i electrònic, informarà sobre els tràmits que cal seguir a l’hora d’obrir un establiment comercial al municipi.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, i el president de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Pere Llorens, van signar ahir al matí un conveni per editar la guia “Com obrir un comerç”.

Es tracta d’una publicació adreçada a nous emprenedors perquè coneguin els tràmits que cal seguir a l’hora d’obrir un establiment comercial. La CCC ja va elaborar i publicar aquesta guia dins el marc d’“Oberts al català”. Ara, gràcies a aquest conveni, la publicació s’actualitzarà amb la normativa nova del sector i amb informació local de Sant Vicenç dels Horts.

S’informarà, per exemple, dels serveis municipals d’Emprenedoria, Suport Comercial, Llicència d’Activitats, Urbanisme, etc., que poden ser necessaris a l’hora d’obrir un establiment comercial al poble. A més, també s’informarà del nou Servei Integral d’Atenció Ciutadana (SIAC), creat des de fa un mes per agilitar tots els tràmits entre la ciutadania i l’Ajuntament.

L’alcalde, Oriol Junqueras, va manifestar que “aquest conveni és molt important perquè en moments d’incerteses, ens ajuda a treballar conjuntament per garantir la salut del comerç local, amb un model tradicional integrat en la xarxa urbana”. Per la seva banda, el president de la CCC, Pere Llorens, va expresar la seva satisfacció per la signatura del conveni amb l’Ajuntament de Sant Vicenç tot valorant la seva col•laboració per fer-ne difusió de la guia, una publicació que té com a objectiu “millorar encara més el perfil professional dels emprenedors, dels empresaris i dels treballadors del comerç i dels serveis”.

La guia “Com obrir un comerç” s’editarà en català, amb la possibilitat de poder ser traduïda al castellà, al xinès i a l’àrab, entre altres idiomes. Hi haurà una guia en format paper i una altra en format electrònic que s’anirà actualitzant en funció dels canvis de normativa.

La campanya “Oberts al català” té el suport del Departament d’Empresa i Ocupació, de la Direcció General de Política Lingüística i de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.

1 COMENTARI

  1. Desgraciadament s’oposen aquells ajuntaments que res poden fer per canviar la situació i tenen alguna cosa que perdre si es manifesten a favor. En Sant Boi, la moció ha sortit per unanimitat, incuyendo al PP i a CiU.
    ICV vota en contra en Sant Boi i Sant Vicenç i a favor a Viladecans encara que es manifesten en contra. Deu meu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here