La Generalitat ha apostat enguany, per la creació de tres noves acceleradores per fomentar el creixement d’empreses innovadores a Mataró, Sant Cugat i el Baix Llobregat. Les companyies de l’acceleradora que ja existeix des del desembre a Girona, preveuen doblar la seva facturació a finals del 2013

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esprés dels bons resultats de l’acceleradora del Parc Científic de Girona, el Govern té previst obrir enguany tres centres més d’aquestes característiques arreu del territori català, concretament al Tecnocampus de Mataró, al centre EsadeCreapolis de Sant Cugat i al Baix Llobregat.

Les acceleradores tenen l’objectiu de donar suport al creixement d’empreses catalanes innovadores, de fins a 5 anys de vida, amb capacitat per créixer i crear llocs de treball.

De cara al 2014, es preveu l’obertura de quatre centres més a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals, de manera que la Xarxa d’acceleradores Start-up Catalonia estarà composta per vuit acceleradores.

Cada acceleradora comptarà amb 25 ‘start-up’ que rebran assessorament d’experts que els proporcionaran les eines que garanteixin el seu creixement. El programa, organitzat per ACC1Ó, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, té una durada d’un any.

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres, ha destacat que aquestes acceleradores redueixen el temps en què una nova empresa s’internacionalitza, contracta personal i creix per consolidar-se.

“Les acceleradores, com el seu nom indica, tenen la funció d’accelerar. Accelerar el fet que, per consolidar-se, necessiten créixer, internacionalitzar-se i contractar nou personal”, ha declarat Torres.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here