La plantilla i la direcció de Ciments Molins s’han donat sis mesos per negociar el conveni col·lectiu i per tant, s’han desconvocat les vagues previstes per ahir dia 5, per el dia 14 i per el 19 de juny

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]avant la disposició de les dues parts per reprendre el diàleg, els treballadors van decidir divendres passat, 30 de maig, desconvocar els tres dies de vaga previstos pel 5, 14 i 19 de juny, després de viure dues jornades de vaga el 23 i 29 de maig.

Dilluns, empresa i treballadors van signar un preacord de negociacions per acordar un nou conveni col·lectiu. Les converses van començar ahir, 5 de juny.

L’actual conveni col·lectiu de Ciments Molins està prorrogat des de finals de 2010. Segons estableix la Reforma Laboral, els convenis col·lectius que el pròxim 7 de juliol portin més d’un any de pròrroga quedaran sense efectes si no hi ha acord entre els treballadors i les empreses respectives, de manera que, en aquests casos, les relacions laborals passarien a regir-se per convenis d’àmbit superior, normalment amb pitjors condicions laborals, o directament per l’Estatut dels Treballadors, que regula les condicions laborals mínimes i individualitza les relacions entre el treballador i l’empresari.

El Ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va manifestar, el 16 de maig, la ferma voluntat del Consistori de donar suport a la plantilla de la cimentera, ubicada a aquesta localitat baixllobregatina, però a tocar de El Papiol i Molins de Rei, localitats que també s’estan implicant en afavorir la resolució del conflicto laboral que viu l’empresa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here