Segons el darrer informe de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, a finals del mes de maig, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 71.287 persones, disminuint respecte el mes anterior en 1.438(-2,0%), fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat del 16,7%

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n aquest Informe mensual d’atur registrat, corresponent al mes de maig d’enguany, es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya.

En termes interanuals augmenta l’atur registrat en tots els àmbits territorials, però la variació és percentualment superior al Baix Llobregat que a la resta d’àmbits territorials.

El nombre de persones registrades a les oficines supera en 1.885 persones la dada de maig de l’any passat.

La disminució de l’atur del mes de maig s’ha donat tant entre els homes com entre les dones. Entre els homes ha disminuït en 955 aturats i entre les dones en 483. Les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (18,3% davant el 15,4%).

Per edats, disminueix l’atur en tots els col·lectius però el descens és menor entre les persones de més de 44 anys.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur disminueix sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació als sectors de serveis a la producció, comerç, restauració i hoteleria, construcció i indústria.

Tot i això, el grup de persones aturades sense cap experiència laboral anterior registrades en les oficines de treball, augmenta.

Per poblacions, les més castigades per l’atur són Sant Vicenç dels Horts (21,2%), Sant Boi (19,6%) i Martorell (19,2%). Per contra, les poblacions baixllobregatines menys afectades per l’atur són Begues (10,6%) i Sant Just Desvern (9,7%).

Podeu consultar l’Informe complert seguint aquest enllaç.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here