Partits polítics, veïns i veïnes, i familiars van trobar-se ahir a la tomba de l’expresident de la Generalitat -ubicada a Cervelló- per retre homenatje a la seva figura, quan es commemoren els 25 anys de la seva desaparició

l 10 de juny del 1988 va morir el president de la Generalitat Josep Tarradellas. Nascut al Baix Llobregat, a Cervelló -on descansen les seves restes-, Tarradellas va destacar per el seu compromís republicà, i el seu catalanisme, i va ser un artífex fonamental de la recuperació de les institucions catalanes, l’any 1977.

Així doncs, 25 anys després de la seva mort, partits polítics, veïns i veïnes i familiars, han homenatjat al president que va tornar de l’exili per impulsar l’autogovern català, i que va lluitar per recuperar la Generalitat, durant els 23 anys que va presidir-la des de l’exili.

En representació del govern actual, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va emfatitzar la importància històrica de Tarradellas per a la “memòria col·lectiva” dels catalans i catalanes.

Homs va voler recordar també, a tots aquells que asseguren que la legitimitat de la Generalitat emana de la Constitució de l’any 1977, que quan Tarradellas va exclamar el famós “ja sóc aquí” a la Plaça Sant Jaume, la Constitució encara no havia nascut.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here