El pla d’acció social ha estat impulsat de forma pionera per la companyia al municipi del Baix Llobregat on ha traslladat la seva seu, en col·laboració amb l’Ajuntament i entitats socials

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a directora de comunicació i RSC d’Unilever España, Ana Palencia, i l’alcalde Carles Ruiz van presentar aquesta semana ‘Unilever Comparte’, un pla pioner d’integració amb l’entorn que fins ara ha beneficiat més de 10.000 persones de la nostra ciutat, directament i indirectament (un 15% de la població), en nutrició, benestar, medi ambient i qualitat de vida.

El projecte va néixer arran del trasllat de la seu d’Unilever España a Viladecans ara fa un any i la voluntat de la companyia de materialitzar localment el seu Pla Unilever per a una Vida Sostenible. Amb l’objectiu de generar un impacte positiu en la ciutat a través d’accions socials, s’estan duent a terme diferents iniciatives juntament amb escoles, ONGs i diferents departaments de l’Ajuntament.

Segons Ana Palència, Directora de Comunicació i RSC d’Unilever Espanya: “hem comprovat que és un model que funciona i per això creiem que és extensible a altres països on estem presents i fins i tot ciutats que busquen un model d’integració amb les seves empreses. Es tracta d’un programa viu que anirem desenvolupant i al qual anirem incorporant noves activitats segons les necessitats que vagin sorgint”.

De la seva banda, l’alcalde Carles Ruiz va explicar que l’arribada d’Unilever a la ciutat ha estat molt positiva perquè d’ella “n’hem après molt, ja que és un referent en temes de responsabilitat social corporativa”. Especialment, es va mostrar satisfet d’haver format part del projecte ‘Unilever Comparte’ perquè “és un exemple de col·laboració que volem estendre a les empreses de Viladecans. Perquè el nostre treball amb les companyies no acaba quan arriben a la ciutat, sinó que és llavors quan comença una fase d’acompanyament i col·laboració conjunta en benefici de les dues parts”.

Èxits del projecte

Concretament, en matèria de salut i benestar, s’ha contribuït a ensenyar a més de 800 alumnes de primària de Viladecans a esmorzar de manera equilibrada i saludable. També, s’han impartit tallers Dove d’Autoestima a més de 1.200 alumnes de Secundària a favor de l’acceptació del propi cos i en la millora de l’autoestima en els adolescents.

Així mateix, en l’àrea de qualitat de vida, s’ha establert una estreta relació amb els Serveis Socials de l’Ajuntament, Càritas i Creu Roja per tal d’ajudar a les famílies més desfavorides de Viladecans. Entre d’altres, Unilever ha fet donacions mensuals de producte bàsic de primera necessitat d’alimentació i higiene i de suport econòmic per contribuir en programes socials com el d’ajuda al pagament de les factures del llar.

Quant a la millora de l’impacte mediambiental, s’estan treballant iniciatives que contribueixin a una conscienciació sobre el consum de l’aigua a través del seu ús eficient en les tasques de la llar.

Finalment, els membres del Comitè de Direcció d’Unilever España han ideat un programa a base de conferències amb el qual volen compartir coneixements sobre com gestionar una companyia i ajudar així a les petites i mitjanes empreses de la ciutat a sortir del difícil context econòmic que s’està travessant.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here