Es projectarà el documental “DRAPS BRUTS. LA SALUT, EL NEGOCI DE LA VIDA”  a les 22h. El preu de l’entrada són 2 euros i el documental té una durada aproximada de 40 minuts. Després es realitzarà un debat posterior amb Josep Cabayol, president de SICOM, i Carlos Vera i Carlos Collazos, autors del documental

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a salut, el negoci de la vida és un projecte de periodisme d’investigació i preventiu, en ple desenvolupament, produït i dirigit per SICOM i realitzat per How Audiovisual i Multimèdia, format per diferents productes que es concentren a la web www.sicom.cat/salutelnegocidelavida.

Es basa en una anàlisi exhaustiva de la situació de la salut pública: dels determinants de la salut, de les desigualtats socials, del dret universal a la sanitat que per causa de les polítiques governamentals s’està perdent, de les privatitzacions que beneficien a les grans corporacions industrials i financeres, de l’exclusió que està causant i de la corrupció en el sector de la salut a Catalunya.

La salut, el negoci de la vida és una mirada profunda als determinants de la salut, a les privatitzacions dels centre de salut per part de l’Administració, les retallades de serveis, l’augment de les llistes d’espera, els co-pagaments i a d’altres factors com el poder que el sector farmacèutic exerceix sobre la tria de medicaments, el seu preu i la formació dels metges.

Una mirada crítica sobre un cúmul de factors que per causa de les decisions de l’Administració i del poder financer, estant reduint l’esperança de vida de la majoria dels ciutadans. Un treball d’investigació que va culminar, en una primera fase, en el documental La salut, el negoci de la vida. I que ha donat lloc també a diversos videos de denúncia i al nou documental Draps Bruts. La salut, el negoci de la vida, realitzat per How Audiovisual, amb la col.laboració de Cafè amb Llet

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here