La Comissió parlamentària d’Ensenyament i Universitats ha aprovat la proposta presentada pel diputat d’ICV-EUiA Joan Mena -que ha arribat a un acord de transacció amb ERC i PSC- per replantejar l’anunci de tancament de les línies de les escoles públiques d’Esplugues i arrencar el compromís de començar les obres de la tercera escola d’Abrera l’any vinent

[dropcap color=”#33600″ font=”arial”]E[/dropcap]n tot cas, de la Comissió s’ha extret que cal planificar l’oferta educativa amb l’Ajuntament espluguenc. També han demanat que es revisin els concerts amb les escoles d’Esplugues amb l’objectiu de garantir que els mateixos responguin exclusivament a criteris de necessitats d’escolarització.

A Esplugues hi ha vuit escoles públiques, tres de les quals tenien doble línia fins el curs 2011-2012 i ja el curs passat es va decidir tancar la segona línia de l’escola Isidre Martí. Aquest curs, la consellera Rigau també va anunciar el tancament de dues línies públiques més: una a l’escola Joan Maragall i una altra a la Folch i Torres. Finalment, i degut les inscripcions a les escoles, la Conselleria ha hagut de fer marxa enrere perquè havien calculat de forma errònia.

Això ho ha recordat avui en la Comissió d’Ensenyament i Universitats el portaveu d’ICV-EUiA, Joan Mena, qui ha criticat que la planificació educativa de CiU afecta especialment les zones més populars de les poblacions. Així, el barri de La Plana-Montesa, amb gairebé un terç de la població total d’Esplugues, es queda amb una única línia de P3 pública de les 10 de la localitat (18 si es compten també les 8 concertades).

“Tot això, novament, s’ha fet d’esquenes a la comunitat educativa i, per tant, també d’esquenes a l’Ajuntament de la població”, ha retret el diputat Mena en la seva intervenció i per això ha aconsellat una vegada més a la consellera Rigau que corregeixi “aquesta actitud poc dialogant”.

S’acorda  que el Govern posi en marxa la construcció de la tercera escola a Abrera a causa “del dèficit de places escolars del municipi”

En la mateixa comissió d’Ensenyament, que ha comptat amb la presència de membres de les AMPAs i de l’alcaldessa d’aquest municipi, el Parlament ha aprovat unànimement demanar que comencin els tràmits per començar a construir l’escola el 2014. Es tracta d’una resolució que, a banda del d’ICV-EUiA, també ha estat presentada per CiU, ERC i el PSC i ha rebut el suport de la resta de grups de la cambra.

 Ramona Barrufet ( CiU) assegura que la “demografia marca un augment d’escolaritat infantil i primària, que continuarà a secundària”

El grup de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya ha acordat amb la resta de grups de la cambra, per unanimitat, instar el Govern a “posar en marxa de forma urgent i prioritària els tràmits per a iniciar l’any 2014 la construcció de la tercera escola d’educació infantil i primària a Abrera”.

Ha estat amb l’aprovació d’una proposta de resolució de CiU, ERC, PSC i ICV a la Comissió d’Ensenyament que s’ha celebrat aquesta tarda al Parlament. La diputada Ramona Barrufet ha agraït a la resta de grups “la voluntat d’acord” davant d’aquesta “necessitat, a causa del dèficit de places escolars del municipi d’Abrera”.

La diputada de CiU ha subratllat que “la necessitat d’escolarització” que viu el municipi d’Abrera perquè “la demografia marca un augment d’escolaritat infantil i primària, que continuarà a secundària”.

D’aquesta manera, la diputada ha assegurat que amb aquest acord es busca una solució als problemes de massificació de l’alumnat, ubicat en aularis provisionals dins del pati de l’Escola Ernest Lluch. Perquè no es perllongui aquesta situació, la diputada Ramona Barrufet ha apuntat que és “urgent i necessari iniciar el procés de construcció del centre escolar”. La construcció de la nova escola és una demanda de tota la població i dels grups polítics del municipi.

Mena es va comprometre a plantejar aquesta proposta al Parlament després de visitar els barracons al pati de l’escola Ernest Lluch on ara ja s’ubiquen les classes del futur nou centre. “Amb aquesta proposta garantim que l’escola ocupi l’espai que li correspon, amb la dignitat dels equipaments que necessita i optimitzant els recursos”, ha saludat el diputat.

D’altra banda, Mena també ha explicat que “paral·lelament, ICV-EUiA també tenim registrada una proposta que es debatrà properament per garantir que, fins a la inauguració de l’escola, s’adeqüin els espais que estan en una situació de precarietat absoluta”.

 Proposta de resolució:

“El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a posar en marxa de forma urgent i prioritària els tràmits per a iniciar l’any 2014 la construcció de la tercera escola d’educació infantil i primària a Abrera (Baix Llobregat)”.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here