La festa de l’esport local de la vila baixllobregatina, va presentar enguany dues novetats importants: l’entrada era totalment gratuïta i es celebrava a la pista poliesportiva de Can Roca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa edició organitzada pel Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelldefels amb el diari local La Voz, va tenir un format diferent i va comptar amb la participació del grup teatral Paranoia.

L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, va destacar en el seu parlament que “La Nit de l’Esport cobra més relleu, si és possible, en un any especialment important per a l’esport a la nostra ciutat ja que la designació de Castelldefels com a Ciutat Europea de l’Esport, se suma la de Destinació de Turisme Esportiu i la de Ciutat del Bàsquet Català 2013. A més, Castelldefels serà l’escenari el proper 6 de setembre del final d’etapa de la Volta Ciclista a Espanya. Tots aquests esdeveniments reflecteixen el caràcter marcadament esportiu del nostre municipi. Una identitat que es reafirma cada any quan figurem a les estadístiques com un dels municipis catalans on més es practica esport.”.

El regidor d’Esports i president del Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelldefels, Xavier Amate, va afegir que “Volem que sigui la ciutat on viuen Lionel Messi, Cesc Fábregas, Marc Gasol, Víctor Sada, Xavi Pascual, Marcel Granollers i altres esportistes d’elit. Però també volem que els ciutadans anònims tinguin al seu abast les condicions per gaudir dels beneficis de la pràctica esportiva. L’Esport és un vehicle per assolir un bon nivell de salut, una formació humana de qualitat i bon nivell d’integració social”

Les entitats de la ciutat van presentar les candidatures dels seus esportistes al Patronat d’Esports i les mateixes entitats van determinar els premiats en cada categoria. Finalment, el jurat va decidir el premi de l’Esportista de l’any que en aquesta ocasió ha estat rebut per Xavier Pascual, entrenador del primer equip d’handbol del FC Barcelona.

El premi que ha rebut Pascual com a Esportista de l’any és pels títols que ha guanyat aquest any: la Lliga, la Copa Asobal i la Supercopa d’España. i per estar present a la “final four”, on va arribar a la final i va forçar una pròrroga davant el campió Hamburg.

Els premiats en les diferents categories en la XIV Nit de l’Esport 2013

CATEGORIA I -Millor esportista masculí de més de 18 anys: •JORGE SÁNCHEZ (Futbol) – Unió Esportiva Castelldefels -Millor esportista femenina de més de 18 anys  •JUDITH SANS (Handbol) – Esportiu Castelldefels

CATEGORIA II -Millor esportista masculí de menys de 18 anys:  •ENRIC GINEL (Pàdel) Club Tennis Castelldefels -Millor esportista femenina de menys de 18 anys:  •ARIADNA JUÁREZ (Rugbi) – Castelldefels Rugby Unión Club

CATEGORIA III -Millor equip federat masculí (sènior):  •VETERANOS CASTELLDEFELS A (Futbol) -Millor equip federat femení (sènior):  •CASTELLDEFELS HOCKEY CLUB (Hoquei herba)

CATEGORIA IV – Millor equip federat masculí (cadet o juvenil)  •CADET 97 CB CASTELLDEFELS (Bàsquet) -Millor equip federat femení (cadet o juvenil) •CADET- JUVENIL FS CASTELLDEFELS (Futbol Sala)

CATEGORIA V -Millor esportista masculí amb discapacitat física i/o psíquica  •EQUIP DISCAPACITATS FUTBOL SALA CASTELLDEFELS (Futbol Sala)

CATEGORIA VI -Distinció especial per la col·laboració amb l’esport de Castelldefels, per a entitats, col·laboradors, àrbitres o entrenadors. •VÍCTOR TOMAS I DANIEL SARIC, jugadors del Barça d’handbol – Pel mecenatge  i patrocini esportiu a l’Esportiu Castelldefels d’handbol.

CATEGORIA VII -Mencions d’honor Les mencions d’honor són aquest any, en primer lloc per la Societat Esportiva de Pesca i la UE Castelldefels com a clubs més antics de la ciutat. En segon lloc per Abdón Nues, treballador municipal per la seva dedicació durant més de 30 anys al Patronat d’Esport de Castelldefels i per últim a Andrés Gimeno, tenista llegendari per la seva trajectòria esportiva i la seva contribució a l’esport de la ciutat a través del seu Club a Castelldefels.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here