La paella popular celebrada al Parc Nou del Prat de Llobregat, va aplegar més de 500 persones, en un esdeveniment anual que supera ja les 20 edicions. En aquest marc, ICV va presentar la campanya #SomBaixLlobregat, en defensa de l’entitat política del Baix Llobregat, davant la possible de divisió institucional de la comarca que sembla que vol plantejar el Govern, en el nou projecte de llei de Governs Locals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]#[/dropcap]SomBaixLlobregat va ser el lema que van utilitzar els diversos dirigents comarcals d’ICV, que van intervenir en defensa de la continuitat del Baix Llobregat tal i com el coneixem.

Primer, el coordinador d’ICV del Baix Llobregat, Arnau Funes, va defensar que “el Baix Llobregat té una identitat històrica, cultural, i sobretot social; fruït del treball i de la lluita de la seva gent. Una comarca que s’ha fet a si mateixa, sovint oblidada pels governs de CiU”.

“El Govern de CiU vol fer desaparèixer el Baix Llobregat, amb una llei que pretén diluir la nostra comarca dins d’una gran entitat metropolitana i amputar-ne la part nord; però des d’ICV lluitarem per impedir-ho, com vam lluitar contra Eurovegas”, va sentenciar Funes.

L’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, va agafar el relleu de les paraules de Funes, defensant també la necessària integritat política i territorial de la comarca, “perquè no és el mateix que deicideixi sobre el futur del Parc Agrari, una entitat presidida per l’alcalde de Barcelona, que una entitat formada pels ajuntaments del Baix Llobregat”. I va reiterar que la lluita contra Eurovegas només va ser possible, gràcies a la cohesió de la comarca.

Seguidament va intervenir la coordinadora nacional i portaveu d’ICV al Parlament, Dolors Camats, que va assegurar que les polítiques d’austeritat i retallades que estan portant a terme tant Rajoy com Mas no faran que “sortim de la crisi”.  L’ecosocialista va afirmar que aquestes retallades les noten especialment la gent treballadora com la del Baix Llobregat, “a qui el govern només dóna la possibilitat d’emigrar o de treballar per màfies com la de Macao o Las Vegas”.

Camats va afirmar que les receptes del govern “són antigues i condemnen la gent que no té treball a no trobar feina mai més o fer-ho en precari”. Segons Camats, “les propostes de CiU i PP només van encaminades a augmentar els beneficis d’uns pocs, com demostra les condicions especials en matèria fiscal que han ofert a BCN World”.

En aquest sentit, la coordinadora d’ICV va demanar a la gent del Baix Llobregat que donin suport a la lluita contra BCN World que duen a terme “els companys i companyes de Tarragona”, i que ajudin a explicar “l’impacte que un Eurovegas o un BCN World, poden tenir sobre un territori”.

Finalment, es va fer una entrega de carnets a noves persones afiliades a ICV del Baix Llobregat, en el primer acte d’una campanya d’afiliació que els ecosocialistes han iniciat a nivell estatal, sota el lema “Junts, Juntes podem canviar-ho tot. Uneix-te”

#SomBaixLlobregat

La campanya consisteix en la generació de mertxandatge amb el lema Som Baix Llobregat, i unes postals explicatives de la postura d’ICV davant de la possible voluntat del Govern de diluir la comarca del Baix Llobregat en una gran Àrea Metropolitana, amputant el nord de la comarca que deixaria de formar part, institucionalment, del Baix Llobregat.

De moment, la campanya compta amb un blog (alternativesesquerres.wordpress.com) i un comte de Twitter (@SomBaix)

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here