En les categories de residus, neteja i jardineria i educació ambiental i participació

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a ciutat d’Esplugues ha renovat la seva distinció Bandera Verde Municipio Responsable, que ha rebut durant dotze anys, des que la Federación de Usuarios-Consumidores Independientes (FUCI) va instaurar aquest guardó.

L’objetiu d’aquest premi és distingir als ajuntaments d’Espanya que destaquen per les seves polítiques en matèria de gestió mediambiental i de consum responsable. La regidora Maria Mena, en representació del consistori, va recollir a Madrid aquesta distinció en el transcurs d’un acte, presidit pels ministres de Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, i Sanitat, Ana Mato, que va congregar els 67 ajuntaments premiats, entre ells, només 3 catalans (Tona, Calonge i Esplugues).

Esplugues ha estat distingida en dues categories. La primera, residus, neteja i jardineria, premia els esforços en matèries com la qualitat del servei i el foment de la recollida selectiva. En aquest apartat, l’Ajuntament s’ha distingit en els darrers mesos per desenvolupar campanyes com Contra la crisi, reciclem, que durant 2012 va aconseguir reduir un 3,41% els quilos de residus recollits i un 10,69% les quantitats dipositades en els contenidors grisos de rebuig (matèria no reciclable). D’altra banda, en l’avaluació de seguiment actualitzada el passat abril, el servei de recollida selectiva va obtenir una puntuació òptima.

La segona categoria és la d’educació ambiental i participació ciutadana, modalitat en què s’emmarquen iniciatives com l’oferta de 48 activitats sobre medi ambient a l’abast dels centres docents d’Esplugues, inclosa al Programa d’Activitats Educatives Complementàries 2012-2013, la campanya de foment del compostatge domèstic o les accions de sensibilització ambiental que s’han dut a terme periòdicament al voltant de la campanya “Contra la crisi, reciclem”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here