El diputat baixllobregatí Jaume Bosch, insta el Govern a donar explicacions sobre una detenció que “sembla injustificada i fins i tot il·legal” i recorda que el prestigi dels Mossos es defensa investigant les “conductes inapropiades”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l diputat santfeliuenc d’ICV-EUiA, Jaume Bosch, va portar ahir al Ple del Parlament la detenció del periodista pratenc Bertran Cazorla el passat 15 de juny i va asegurar que “quan qui denuncia haver patit maltractaments exigeix que les gravacions es facin públiques, alguna cosa passa; i, per tant, el Departament d’Interior té la obligació d’investigar-ho”.

Així, Bosch es va interessar per saber si el Govern ha comprovat en quines circumstàncies va ser detingut i si és cert que va ser agredit per uns mossos i per què ha declarat el conseller d’Interior que no pensa ni tan sols obrir una investigació interna. “Sap si el Conseller ha vist les gravacions de la sala d’escorcolls i del vestíbul de la Comissaria de Ciutat Vella?”, va preguntar Bosch durant la sessió de control, en la que també va demanar si els diputats de la Comissió d’Interior podran veure les imatges.

“Ens haguéssim assabentat dels fets si la persona maltractada hagués estat un ciutadà anònim?”, es va qüestionar Bosch que va lamentar que hi hagi “sensació d’impunitat en sectors minoritaris dels Mossos d’Esquadra”. D’aquesta manera, el diputat ecosocialista va recordar que en l’anterior legislatura el conseller d’Interior va parlar “d’anar al límit de la llei i una mica més” i va eliminar diversos mecanismes de control.

“Va dir que defensava als Mossos alhora que els hi retallava el sou i els mitjans de treball, es van permetre abusos evidents com la detenció de dos sindicalistes de SEAT després de la vaga del 29 de març: emmanillats dins l’empresa i incomunicats despullats a la Comissaria de Martorell per una discussió amb un mosso de paisà el dia de la vaga; i el Jutge ha declarat innocents als sindicalistes”, va relatar Bosch que va criticar que no s’hagi pres cap mesura interna contra l’abús policial.

“Ara una persona denuncia una pallissa, amb bufetades i maltractaments, a partir d’una detenció que sembla injustificada i fins i tot il·legal. El Govern ha d’aclarir-ho”, va manifestar Bosch que va advertir que “el prestigi dels Mossos no es defensa deixant sense investigar conductes inapropiades: es defensa adoptant mesures disciplinàries contra els que, com pot passar en qualsevol col·lectiu, no compleixen correctament les seves obligacions”.

“Pensen actuar? Es comprometen  a informar del resultat dels expedients que es puguin obrir? Podrem accedir a les gravacions?”, va insistir el diputat ecosocialista.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here