Els alcaldes de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat rebutgen aquesta opció i insisteixen en l’eficiència actual del centre. Ahir va finalitzar la tancada de 24 hores al centre, que pretenia evitar aquet canvi de model, llargament temut per persones usuàries i la plantilla, que finalment s’ha confirmat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, va traslladar ahir als alcaldes de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat, la proposta del Departament de Salut per l’Hospital de Viladecans.

Segons va explicar l’alcalde del municipi, Carles Ruiz, a la sortida de la mateixa reunió, el Govern vol reconvertir l’hospital en un centre d’assistència bàsica que passi a dependre de l’Hospital de Sant Boi, inaugurat pel tripartit el 2010.

La proposta ha tingut el rebuig unànime dels alcaldes de la zona així com dels sindicats i personal del centre, que alerten que el canvi de model suposarà, entre d’altres, la pèrdua d’especialitats i activitat quirúrgica.

Precisament la plantilla del centre porta temps movilitant-se. Inicialment, després d’una sèrie de concentracions i parades de l’activitat de l’Hospital de Viladecans, es van posar a recollir signatures entre persones usuàries i veïnes per a exigir a la Generalitat el manteniment de l’Hospital de Viladecans tal com avui dia funciona i amb la vista posada en el projecte d’ampliació que ja havia aprovat el Govern però que la crisi ha deixat en un calaix. Van recollir  més de 8.000 signatures.

Finalment van decidir tancar-se 24 hores com a senyal de protesta, com a mesura de pressió abans d’aquesta reunió. Una cinquantena de treballadors de l’Hospital de Viladecans i ciutadans, doncs, van passar la nit tancats al centre, encara que malauradament es van confirmar les seves pitjors sospites després de la reunió.

Els responsables sindicals ja feia temps que alertaven que amb la crisi econòmica el centre sanitari, que presta servei a més de 200.000 persones, corria el perill de convertir-se en un gran ambulatori.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here