Quatre dies plens d’activitats per a totes les edats, que inclouen revetlles a tots els barris de la localitat, la nit mágica de Sant Joan. A més, durant tots els dies s’han programat actuacions musicals i espectacles, activitats infantils, tradicions populars i la Ruta de la Tapa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’actor Jordi Ríos, molt popular per les seves imitacions de Carles Puyol, Sergio Ramos, Cesc Fàbregas o Ferran Monegal als programes de Televisió de Catalunya Crackòvia i Polònia, va ser l’encarregat de fer el pregó ahir al vespre a la plaça del Mercat. Un minuts abans, però, hi va haver un pròleg de la mà del Consell dels Infants que, per primer any, va fer un pregó infantil.

Aquest va ser el tret de sortida a quatre diesde festa i diversió. Música, espectacles, activitats infantils i tradicions populars ompliran fins dilluns els carrers i places de Sant Joan Despí per celebrar la seva Festa Major.

L’artista local Sofia Isús ha estat la creadora del cartell que fa l’ullet a la nit de Sant Joan amb els focs com un dels protagonistes.

Actuacions musicals i espectacles

El plat fort d’aquestes festes serà el concert de Gossos (dissabte 22 de juny, 23.30 h, al parc de la Fontsanta) que presenten el seu darrer disc Batecs, l’onzè disc del mític grup manresà que enguany celebren 20 anys de carrera. Els teloners seran els Checkmate Rock Band (22 h) que versionen la millor música dels anys 50.

Altres actuacions destacades seran les del grup de música jove Vuit (divendres, 22 h, al parc de la Fontsanta) que presenta el seu darrer treball “Recorda que…” produït per Manu Guix i Roger Rodés, productor de Macaco, entre d’altres intèrprets, i a continuació, arribarà el ritme més potent de la mà del Va Parir Show que organitza Ràdio Flaixbac amb Carles Pérez (presentador del programa estrella de l’emissora El matí i la mare que el va parir), Andreu Presas, Carles Roca, El Gran German i el Becari.

També es podrá gaudir de a música més popular de La Salseta del Poble Sec, una de les grans orquestres de Catalunya (dissabte 22, 23.30 h, plaça de Catalunya) i dels boleros de Lucrecia (divendres, 21 de juny, 23 h, plaça del Mercat).

Revetlles de Sant Joan a tots els barris

Les places de l’Ermita, l’Estatut, del Mercat i M. Aurèlia Capmany, a més del Passeig del Canal seran territori de les orquestres i sopars de veïns i veïnes per celebrar les tradicionals revetlles de Sant Joan.

Enguany, com a novetat la Colla de Diables farà l’espectacle la Nit de Ros amb l’encesa d’una foguera i malabars, percussió i focs (23.45 h, a la zona d’skate del parc de la Fontsanta).

La música tindrà un gran protagonisme, però també els espectacles per a grans i petits com la màgia d’Antonio Díaz (Premi Nacional de Màgia) amb el seu darrer muntatge La màgia indie (divendres a les 23 h, a la plaça de l’Estatut); l’espectacle de música, dansa i acrobàcia RODA món, de Mumusic Circ (dissabte, 22, 23 h, a la plaça M. Aurèlia Capmany) o la Masterclass de flamenc amb la companyia Los Vivancos (diumenge, 23 de juny, 12 h, Auditori Miquel Martí i Pol).

Activitats infantils

Durant aquests quatre dies podran participar d’un bon grapat d’activitats com tallers i actuacions. Divendres, a les 17.30 h, al pati del Diamant (Centre Cultural Mercè Rodoreda) s’organitzarà un taller infantil de construcció amb peces de fusta; mentre que el matí del dia 22 els infants podran participar de dues activitats relacionades amb l’aigua, una a les 10.30 h, Festa d’Aigües, una activitat organitzada per Aigües de Barcelona i una altra, a les 12.30 h, amb la companyia Tresca i Verdesca.

A més, el dia 23 de juny, a les 11 h, es proposarà als infants participar en un gimcana 2.0 per descobrir el parc de Torreblanca o la representació, a les 12 h, a la plaça Antonio Machado, d’un clàssic de la literatura infantil, Pinotxo, el nen de fusta a càrrec de la companyia Sebastià Vergés, espectacle guardonat amb el Drac d’Or Ara Titelles a la Fira Internacional de Titelles de Lleida 2011 mentre que a les 18 h, al parc del Mil·lenari, Toc de Fusta farà l’espectacle Els amics d’en Crusó.

Tot això acompanyat de moltes altres activitats com el Rebombori de Circ amb Pep Callau (24 de juny, 19.30 h, al parc de la Fontsanta) inventor d’un gènere que ho barreja tot i on el Professor Karoli visitarà  als assistents.

Tradicions populars

Castells, gegants, correfoc, sardanes, danses populars… tampoc hi faltaran en aquesta Festa Major.

Una de les activitats més emblemàtiques la Trobada de Gegants i Gegantes arriva enguany a la 29a edició (dissabte, 22 de juny,carrer Baltasar d’Espanya) amb la participació de 13 colles d’arreu de Catalunya. Després de la plantada (18 h) la cercavila s’iniciarà a les 19 h pels carrers del barri Centre i acabarà amb una gran ballada a la plaça davant del Centre Cutural Mercè Rodoreda.

Una altra de les cites més emblemàtiques serà el Correfoc que enguany es fa el 29 de juny a partir de les 21.30h a la plaça del Mercat. Abans del recorregut es farà un espectacle pirotècnic fusionat amb música, llum i foc anomenat Rock in foc i durant tot el recorregut hi haurà malabars amb foc, xanquers, acrobàcies aèries, coreografies, etc. Enguany hi participen vuit colles d’arreu de Catalunya, i fins i tot, una de Sineu, Mallorca.

Per últim, tampoc no faltarà el Festival de l’Esbart Dansaire (divendres, a la plaça de l’Ermita), les sardanes amb la cobla La Principal i la velada Flamenca (dilluns, 24 de junt, a la plaça de l’Ermita) i la II Trobada Castellera amb els castellers d’Esplugues, Cornellà i Sagrada Família.

Ruta de la Tapa

Per agafar forces i continuar amb la festa enguany s’ha tornat a programar la Ruta dela Tapa, una iniciativa per fomentar i donar a conèixer la gastronomia local amb preus molt populars, tapa i beguda a 2 euros.

En aquesta ocasió, els visitans poden recollir un passaport que indica tots els establiments que s’han sumat, un total de 34 bars i restaurants, i a més podran participar en un concurs per escollir la tapa més original i la més saborosa que els donarà l’oportunitat de participar en un concurs on se sortejarà un xec de 100 euros a gastar en qualsevol dels bars i restaurants participants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here