Dimarts aquesta localitat baixllobregatina va acollir aquesta trobada dels òrgans directius de l’Associació de Municipis per la Independencia, on un centenar de municipis de l’associació van aprobar participar en una prova pilot al juliol, i pagaran els seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Comissió Executiva i el Consell Directiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) van aprovar a Molins de Rei, al Baix Llobregat, l’organització d’una prova pilot amb un centenar de municipis catalans que pagaran els seus impostos (IVA i IRPF) a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) en lloc de fer-ho a la Hisenda espanyola.

Segons va anunciar l’alcalde de Vic i president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal, “cap a la tardor és previst que se n’hi afegiran encara més”. Vila d’Abadal va explicar que s’ha creat una comissió paritària entre el Govern de la Generalitat i els ajuntaments per la independència per avançar de forma coordinada en el procés de transició nacional i, de manera destacada, en l’aplicació de la sobirania fiscal.

Hores d’ara, una vintena d’administracions locals estan liquidant la seva recaptació d’IVA i IRPF a l’ATC i prop de 140 ajuntaments han aprovat mocions per fer-ho ben aviat.

Alcaldes i regidors de la Comissió Executiva i del Consell Directiu de l’AMI van valorar el detall de trobar-se al Baix Llobregat.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va explicar les vinculacions històriques de la seva població amb el moviment nacional català i es va posar a disposició de l’AMI per continuar avançant a la comarca el moviment independentista. De fet, es tracta d’una de les ciutats més grans de l’AMI.

Vila d’Abadal va insistir en la importància de trobades i actes sobiranistes al Baix Llobregat, sobretot si contribueixen a mobilitzar els ciutadans a favor del sí a la propera consulta d’autodeterminació.

A més d’analitzar l’avanç de la sobirania fiscal al món local, els reponsables de l’AMI van aprovar impulsar una iniciativa legislativa popular (ILP) al Congrés dels Diputats espanyol per reclamar la celebració de la consulta d’autodeterminació.A partir de la tardor, arrencarà una recollida de signatures per tirar endavant aquesta ILP de manera que se sumin encara més arguments legals a la decisió del poble de Catalunya de continuar o marxar de l’Estat espanyol.

Vila d’Abadal també va ser força crític amb l’actitud que l’Estat espanyol està demostrant amb les actuacions de la seva delegada a Catalunya. Per a Vila d’Abadal, “Llanos de Luna no entèn la democràcia ni la capacitat dels municipis d’actuar lliurement”.

 

Foto titular: Extreta de la página web de l’Ajuntament de Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here