Representants de les principals institucions catalanes van presentar aquest dimecres 19 de juny a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona el programa d’activitats de l’Any Joana Raspall

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a commemoració del centenari de l’escriptora i poeta santfeliuenca, que el proper 1 de juliol farà 100 anys, es va iniciar el mes de febrer passat. Des d’aleshores s’han celebrat arreu de Catalunya un centenar d’activitats com ara exposicions, cantates, recitals de poesia o conferències, entre altres.

En l’acte de presentació de les activitats commemoratives van intervenir Carme Arenas, comissionada de l’Any Raspall i presidenta del PEN Català; Mariàngela Vilallonga, vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC); Mònica Pereña, subdirectora general del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i Jordi San José, alcalde de Sant Feliu.

La celebració de l’Any Joana Raspall inclourà més propostes que es duran a terme fins a finals de 2013. En aquest sentit, destaca la voluntat de difondre l’obra i la trajectòria de la poetessa santfeliuenca en diferents esdeveniments literaris de renom com ara la 4a Setmana d’Estiu a Montserrat o la Setmana del Llibre de Barcelona, que se celebra al setembre.

D’altra banda, durant l’any del centenari continuarà itinerant pels municipis catalans l’exposició “Escaleta de versos”, promoguda pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCat). La mostra, que es va poder veure a l’abril a la Biblioteca Montserrat Roig, ha estat sol·licitada per prop d’un centenar d’organitzacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here