Els serveis municipals treballen en l’adequació de l’enllumenat públic, l’ajust de pòlisses i potències i la compra agregada d’energia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n els darrers mesos, els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de la localitat baixllobregatina, han estat estudiant el comportament i els consums energètics dels equipaments i instal•lacions municipals en l’àmbit del subministrament de l’energia elèctrica.

Un cop realitzada una diagnosi, la regidoria d’Obres i Serveis ha decidit impulsar un paquet de mesures dirigides a reduir la despesa energètica i, en conseqüència, també la despesa econòmica que se’n deriva.

Compra agregada d’energia

D’una banda, l’Ajuntament sesrovirenc s’ha adherit a l’Acord Marc de l’Associació Catalana de Municipis pel subministrament de l’energia elèctrica, el qual ja compta amb més de 500 municipis. Aquest acord suposa una agilització  quant a procediments i terminis, i garanteix una contenció en els preus unitaris donat que es tracta de la compra agregada de l’energia i, per tant, resulta una oferta econòmicament avantatjosa.

En el cas d’aquest municipi, pot representar un estalvi inicial d’uns 17.000 euros. L’acord d’adhesió es va adoptar per unanimitat en el darrer Ple Municipal.

Ajust de pòlisses i potència

A banda d’aquesta mesura, els Serveis Tècnics estan treballant en altres actuacions. Així, s’està fent una diagnosi dels equipaments i instal•lacions municipals amb l’objectiu d’ajustar el nombre de pòlisses i de les potències contractades.

A punt de finalitzar l’estudi, es treballa en la supressió de pòlisses i la reducció de potència en més d’una vintena de pòlisses.

Adequació de l’enllumenat públic

També s’està duent a terme un estudi de l’enllumenat públic per tal d’adequar aquestes instal•lacions al que determina la normativa vigent. Aquest ajust  ha de representar una millora de l’eficiència energètica i la disminució dels gasos d’efecte hivernacle, a més de limitar l’enlluernament i la contaminació lumínica.

L’Ajuntament té comptabilitzat un total de 2.635 punts de llum, amb diverses lluminàries i equips elèctrics que han de determinar les possibilitats de millora de l’eficiència energètica al municipi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here