[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l passat dilluns 10 de juny l’Esplai Diversitat Lúdica de Sant Feliu de Llobregat va celebrar al Casal de la Gent Gran l’acte de lliurament dels diplomes als voluntaris i alumnes de l’edició d’aquest any del projecte Connecta Jove.

Enguany han passat pels tallers un total de 60 persones adultes com a alumnes i 18 joves dinamitzadors que han col·laborat de forma voluntària. En primer lloc van rebre els diplomes els joves dinamitzadors de la mà dels responsables del projecte: el Dani, la Cristina, la Carla i la Marisol; i posteriorment els propis joves van lliurar els diplomes acreditatius a les persones grans que s’han format en l’ús de les Tecnologies de la Informació (TIC).

Va ser una bonica celebració on tots i totes, joves i grans, se sentien satisfets. Destacar els valors educatius i socials que representa el projecte: per una banda els joves han tingut l’oportunitat d’incidir en el seu entorn social més proper, col·laborar de forma voluntària i transmetre els seus coneixements a altres persones, i per l’altre les persones grans han après de la mà d’uns joves voluntaris a utilitzar un ordinador i internet.

En definitiva una experiència que permet relacionar i compartir experiències entre joves i persones grans, i implicar els joves en la societat.

A l’acte van assistir representants de les entitats que han col·laborat en el projecte: l’Isidre Bermúdez en representació de la Fundació Esplai; el Cesk Gasulla i l’Anabel Pérez de E-inclusión de la Fundació Esplai; el Casal de la Gent Gran, el Casal de la Dona, l’Escola d’Adults i l’Institut Marti Dot. Per part de l’ajuntament l’alcalde Jordi San José i la regidora d’Educació i Infància la Mireia Aldana. Amb el lliurament de diplomes va concloure la 4a edició del projecte Connecta Jove que organitza l’Esplai en col·laboració amb la Fundació Catalana de l’Esplai.

També es van lliurar els diplomes als alumnes d’un altre gran projecte organitzat per Diversitat Lúdica, el programa Red Connecta.

Endolla Sant Feliu al Connecta

Gràcies a l’Esplai Diversitat Lúdica, els joves de Sant Feliu tenen l’oportunitat de participar en un projecte educatiu, social i solidari. Els joves tenen ganes, idees, empenta i il·lusió, cal aprofitar-ho!.

Cada d’any una ciutat diferent celebra la trobada anual del projecte Connecta Jove que serveix per impulsar noves idees i intercanviar experiències entre els participants de les Comunitats Autònomes participants. A Sant Feliu podem fer alguna cosa més per potenciar els espais de relació entre generacions i impulsar projectes on els joves puguin participar en el seu entorn social.

El Connecta Jove és un marc fantàstic per impulsar la creació del Consell de Joves (Consell d’Infants per a joves de 12 a 16 anys) i potenciar activitats on els joves siguin part activa. Una trobada del Connecta Jove a Sant Feliu? I perquè no! El 2015 es celebrarà la desena edició del Connecta Jove, un magnífic escenari per potenciar la ciutat durant les Festes de primavera, l’Exposició Nacional de Roses i la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here