La Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló serà l’escenari de les VII Jornades del Patrimoni del Baix Llobregat, el proper 27 de setembre, dins del marc de les Jornades Europees del Patrimoni i sota el lema: “El patrimoni cultural generador d’activitat econòmica”. La presentació es va fer ahir a les instal·lacions del Centre d’interpretació de la Colònia Güell on s’hi van exposar les novetats per aquesta setena edició

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a qüestió del patrimoni comarcal com a eina d’impuls econòmic dels pobles i ciutats baixllobregatines és l’eix central programat en les Jornades. Es posarà el focus sobre els diferents models de gestió cultural i patrimonial per tal que el patrimoni no sigui únicament motiu de despeses sino un dinamitzador econòmic i social.

D’altres de les novetats per aquesta setena jornada serà la duració de les Jornades que es passa dels dos dies de durada a un sol dia. Per contrarestar aquesta retallada en la duració de les Jornades es reforça la vessant virtual a través d’un blog i s’incorpora la tasca d’un redactor/a que ajudi a recollir tot allò que s’exposi i es debati durant la jornada.

Al llarg de la presentació de les Jornades el conseller de Cultura i Memorial Democràtic del Consell Comarcal, Ivan Arcas, va voler subratllar la importància d’aquesta jornada per tal de “donar a coneixer els recursos patrimonials de la comarca, i que tant des de dins com des de fora es conegui l’enorme patrimoni que conté la comarca i poder així canviar la idea que de vegades tenim del patrimoni cultural, arquitectònic o natural de la comarca del Baix Llobregat”.

Juntament amb el Conseller, van ser a la taula l’Alcade de Santa Coloma de Cervellò, Gerard Segú, la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Conchita Sanchez, un representat de l’Associació de La Colònia Modernista, Ramon Ferrer, i la cap de l’Oficina de Patrimoni de la Diputació, Aurèlia Cabot.

La Colònia Güell, declarada per la UNESCO Patrimoni Mundial, serà sense cap mena de dubte un marc immillorable per a la celebració d’aquestes jornades a finals del proper setembre. Les seves instal·lacions aplegaran experts i interesats en el patrimoni per debatre sobre com posar en valor el patrimoni comarcal i asegurar-ne la seva viabilitat en temps dificils per al finançament com els actuals.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here