Collbató organitza visites nocturnes per a observar els ratpenats de les Coves del Salnitre

Collbató organitza visites nocturnes per a observar els ratpenats de les Coves del Salnitre

Juntament amb Gavà, els dos municipis són els únics del Baix Llobregat que formen part de la Nit Europea dels Ratpenats

Les Coves del Salnitre de Collbató se sumen a la celebració de la novena edició a Catalunya de la Nit dels Ratpenats amb dues visites nocturnes per a observar aquests mamífers els propers 5 i 12 de juliol. D’aquesta manera, el Baix Llobregat suma dos municipis, juntament amb Gavà, a la quinzena que al llarg d’aquests dies ofereixen propostes destinades a donar a conèixer els ratpenats i els seus hàbits i costums.

La proposta es troba emmarcada dins del programa d’activitats que es duu a terme arreu d’Europa entorn al que es coneix com a la Bat Night.

A Catalunya hi ha una trentena d’espècies diferents, i a les Coves del Salnitre hi habitava històricament una nombrosa colònia de ratpenats ferradura, una de les espècies de majors dimensions de les que es poden trobar a la península.

Els assistents a les visites podran participar-hi a partir de les 21.30 h d’un recorregut que finalitzarà a les 22.45 h. Es recomana portar calçat i roba còmode així com llanternes o frontals. Les inscripcions, amb places limitades, poden realitzar-se a l’Oficina de Turisme —93 777 90 76— als preus habituals de l’entrada al recinte.

Aquest cicle d’activitats vol també ser una via de sensibilització per a tothom sobre la importància de preservar les espècies protegides i que estan en regressió, com els ratpenats, sense deixar de banda la importància de lluitar contra el canvi climàtic i l’escalfament de la Terra.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt