Juntament amb Gavà, els dos municipis són els únics del Baix Llobregat que formen part de la Nit Europea dels Ratpenats

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es Coves del Salnitre de Collbató se sumen a la celebració de la novena edició a Catalunya de la Nit dels Ratpenats amb dues visites nocturnes per a observar aquests mamífers els propers 5 i 12 de juliol. D’aquesta manera, el Baix Llobregat suma dos municipis, juntament amb Gavà, a la quinzena que al llarg d’aquests dies ofereixen propostes destinades a donar a conèixer els ratpenats i els seus hàbits i costums.

La proposta es troba emmarcada dins del programa d’activitats que es duu a terme arreu d’Europa entorn al que es coneix com a la Bat Night.

A Catalunya hi ha una trentena d’espècies diferents, i a les Coves del Salnitre hi habitava històricament una nombrosa colònia de ratpenats ferradura, una de les espècies de majors dimensions de les que es poden trobar a la península.

Els assistents a les visites podran participar-hi a partir de les 21.30 h d’un recorregut que finalitzarà a les 22.45 h. Es recomana portar calçat i roba còmode així com llanternes o frontals. Les inscripcions, amb places limitades, poden realitzar-se a l’Oficina de Turisme —93 777 90 76— als preus habituals de l’entrada al recinte.

Aquest cicle d’activitats vol també ser una via de sensibilització per a tothom sobre la importància de preservar les espècies protegides i que estan en regressió, com els ratpenats, sense deixar de banda la importància de lluitar contra el canvi climàtic i l’escalfament de la Terra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here