A la capital, Sant Feliu de Llobregat, hi ha hagut una concentració davant del Banco Popular duta a terme per la secció local de la PAH de la capital baixllobregatina. Per la seva banda, la PAH del Baix Llobregat Nord, ha ocupat la seu de la mateixa entitat a Olesa de Montserrat, durant tot el matí

Sant Feliu de Llobregat

Una vintena de persones s’han mobilitzat davant la seu del Banc Popular aquest matí a la capital del Baix Llobregat. Amb samarretes verdes, els membres de la secció local santfeliuenca de la PAH, protestaven davant la sucursal situada al carrer Joan Batllori, com a protesta pel cas de José Antonio López, que va contractar una hipoteca multidivisa amb aquesta entitat bancària, i que ara no pot pagar perquè està a l’atur des de fa un any i mig.

López ha abonat ja 100.000 euros de la hipoteca que va contractar, per valor de 350.000 euros, però es troba que ara deu 560.000 euros. Com que Banco Popular es nega a negociar la dació en pagament, fa dies que la PAH de Catalunya es concentra davant la seu de Banco Popular al Passeig de Gràcia, i per a avui s’ha convocat aquesta acció conjunta a diferents municipis.

La mobilització ha consistit en l’estesa de pancartes en suport de José Antonio López y contra les hipoteques multivisa, i de crits contra les desnonaments, l’entitat bancària o com “això no és una crisi, és una estafa”. L’acció s’ha iniciat al voltant de les 10 i ha durat aproximadament una hora.

Olesa de Montserrat

Per la seva banda, una desena de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca del Baix Llobregat Nord han ocupat aquest matí i fins aquest migdia la seu olesana del Banco Popular, al carrer Alfons Sala.

Ho ha explicat a Ràdio Olesa una de les portaveus de la PAH del Baix Llobregat Nord, Raquel Montoya, que ha destacat que “des de la PAH es defensa que aquest tipus d’hipoteques multidivisa és un producte d’alt risc, un dels anomenats productes tòxics, que només s’hauria de contractar amb persones que veritablement entenguin de macroeconomia”. Per aquesta raó ho consideren una estafa bancària.

Durant l’ocupació, els manifestants han rebut la “visita” d’agents dels Mossos d’Esquadra, que han comprovat com l’acció reivindicativa ha estat pacífica en tot moment, com totes les que realitza la PAH.

Des de Banco Popular segueixen sense donar resposta, i es neguen a negociar. Per això, des de la PAH continuaran fent accions com les d’avui.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here