A les 19.30 h, tindrà lloc al Palau de la Generalitat l’acte institucional d’homenatge a l’escriptora i poetessa Joana Raspall amb motiu del seu 100 aniversari. L’acte, organitzat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, estarà presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, i comptarà amb la presència de l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, i de la comissionada de l’Any Joana Raspall, Carme Arenas

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] l’homenatge participarà l’escriptor i poeta Feliu Formosa, que farà un recital de peces de Joana Raspall. En el marc de l’acte, la consellera del Departament de Benestar i Família, Neus Munté, presentarà la Medalla dels 100 anys de vida a Joana Raspall. A la darrera part de l’acte tindrà lloc la interpretació musical de la cantata “L’hora perduda”, amb poemes de Joana Raspall musicats per Jordi Domènech a càrrec de la coral infantil Tic Tac sota la direcció de Berta Junqué Prats amb acompanyament al piano de Marina Pelfort Camprubí, així com la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya a càrrec de la coral.

A més, amb motiu de l’aniversari de Joana Raspall, tota la xarxa de biblioteques (Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Ajuntament de Barcelona) promourà l’1 de juliol la lectura continuada de poemes de l’escriptora santfeliuenca.

La Comissió organitzadora de l’Any Joana Raspall ha organitzat cent activitats commemoratives al llarg de l’any coincidint amb els anys de l’escriptora. La commemoració del centenari es va iniciar el mes de febrer passat i des d’aleshores s’han celebrat arreu de Catalunya diverses activitats com ara exposicions, tallers, cantates, recitals de poesia, presentacions de llibres o conferències, entre altres.

La celebració de l’Any Joana Raspall inclourà més propostes que es duran a terme fins a finals de 2013. En aquest sentit, destaca la voluntat de difondre l’obra i la trajectòria de la poetessa santfeliuenca en diferents esdeveniments literaris de renom com ara la 4a Setmana d’Estiu a Montserrat o la Setmana del Llibre de Barcelona, que se celebra al setembre.

Durant l’any del centenari, a més, continuarà itinerant pels municipis catalans l’exposició “Escaleta de versos”, promoguda pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCat). La mostra, que es va poder veure a l’abril a la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat, ha estat sol·licitada per prop d’un centenar d’organitzacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here