L’Ateneu Igualadí va ser l’escenari del lliurament divendres al vespre dels Premis de Comunicació Local 2012, atorgats anualment per la Diputació de Barcelona i dotats amb 10.000 € cadascun. Entre els treballs guardonats, l’únic galardó que es va endur el Baix Llobregat va ser el premi per al programa”Aula Dial” de Ràdio Sant Vicenç dels Horts

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]resentat per la periodista Marta Romagosa i presidit pel president de la Diputació, Salvador Esteve, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, l’acte va començar atorgant el Premi a la millor iniciativa en comunicació municipal, al Consorci Localret, per “Mira TV”.

El premi al millor programa d’una televisió local va ser per al programa “Fem un musical”, del 9 TV.

Ràdio Sant Vicenç dels Horts es va endur endut el guardó corresponent al millor programa d’una ràdio local, per l’espai “Aula Dial”. És el primer cop que Ràdio Sant Vicenç aconsegueix aquest guardó, el més important de Catalunya en l’àmbit de la comunicació local.

I el premi al millor treball periodístic publicat en un periòdic local va ser per al treball publicat a la revista Vallesos, “La riuada del 1962”, elaborat per diversos autors sota la coordinació de Vicenç Relats.

El Premi d’Honor va ser el darrer guardó de la nit, concedit a Josep Bayarri per la seva trajectòria professional dedicada al periodisme de proximitat a les Terres de l’Ebre. El jurat va voler posar-lo com a exemple de tots aquells periodistes que han desenvolupat la seva feina al territori, moltes vegades en un entorn difícil.

El president de la Diputació, Salvador Esteve, va adreçar unes paraules per acomiadar l’acte de lliurament dels Premis en què ha posat l’accent en la utilitat i la força de la comunicació local: “Enguany s’han presentat 88 candidatures en els quatre apartats, propostes que revelen vitalitat i compromís en temps de dificultats”.

I glosant la figura de Bayerri, el president i alcalde de Martorell va afirmar que “ens cal reforçar el vincle de continuïtat entre els periodistes que han obert camins de llibertat en temps difícils i els que ara s’enfronten als reptes immediats, en una etapa complexa però alhora necessàriament engrescadora”.

El jurat de la 32a edició dels Premis de Comunicació Local 2012 va ser format per Josep M. Martí, Anna Cristeto, Manel Cuyàs, Eduard Pujol, Francesc Robert, Anna Figuera, Anna M. Bordas, Francesc Canosa, Francesc Cano, Josep Lluís Micó, Rafael de Ribot, Mònica Fulquet i Carles Sabater.

Aula Dial

Aula Dial és un projecte educatiu que aquest curs ha arribat a la 4ª edició. Està organitzat per Ràdio Sant Vicenç, la Regidoria d’Educació i els Serveis Educatius del Baix Llobregat.

Durant un parell de mesos, alumnes vicentins treballen a classe com si fossin periodistes de ràdio i després emeten un informatiu en directe des de Ràdio Sant Vicenç.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here