L’empresa de fabricació d’àrids, morters i formigó PROMSA, propietat del grup CIMENTS MOLINS, ha presentat un ERE per acomiadar a 75 treballadors, el 25% de la plantilla. Alhora s’ha fet públic l’acomiadament de 6 persones del centre de treball d’ABB de Gavà

Ciments Molins – PROMSA

Els representants sindicals denuncien la nul·la voluntat de diàleg de la companyia, que vol imposar els acomiadaments amb indemnitzacions de 20 dies per any.

Fonts sindicals recorden que el grup CIMENTS MOLINS presenta uns beneficis de 23.2 milions d’euros només en el primer trimestre del 2013, i encara que aquests procedeixin del negoci exterior, això no impedeix a la primera companyia cimentera catalana fer-se amb la fàbrica CEMEX de Sant Feliu de Llobregat per 40 milions d’euros, continuar repartint dividends i prosseguir amb l’expansió internacional del grup.

Tanmateix, la representació sindical anuncia que si PROMSA no accedeix a les seves demandes de retirar l’ERO o una reducció dràstica i pactada del nombre d’acomiadaments, així com un augment de les indemnitzacions, s’iniciaran accions contundents per part de la plantilla, com la convocatòria de vaga.

La direcció replica que la xifra no és revisable i s’ofereix a negociar les indemnitzacions.

Asea Brown Bovery (ABB)

Per la seva banda el Sindicat d’Indústria de CCOO del Baix Llobregat ha fet públic el seu rebuig a l’acomiadament de 6 dels 28 treballadors que l’empresa ABB (Asea Brown Bovery) té a Gavà i li exigeix que busqui mesures no traumàtiques com a alternativa als acomiadaments, com ara les prejubilacions que es van aplicar en el seu moment a la planta de Sant Quirze, ja que sinó s’estaria incorrent en una situació de discriminació entre plantilles.

Els treballadors i treballadores d’ABB van iniciar dimarts dues hores de vaga diàries com a acció de protesta en defensa dels llocs de treball. CCOO els ha donat suport en aquesta mobilització i no descarta convocar noves accions si la direcció d’ABB es manté inflexible en aquest aspecte.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here