En un comunicat, els partit socialista anuncia que davant la preocupant situació per la que travessa el teixit associatiu català, el PSC del Baix Llobregat vol estar més que mai al costat de les entitats esportives, i en defensa del nostre sistema esportiu. El PSC exigeix al govern l’adopció de mesures urgents per afrontar la greu situació en la que es troben, i presentarà una moció en la mateixa linia a diversos ajuntaments de la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons el PSC, el govern de l’Estat ha encetat una campanya d’inspeccions de treball i seguretat social d’extraordinària virulència, que qüestiona el paper del voluntariat a les entitats esportives. Són els voluntaris, pares i mares, monitors, etc els que durant anys estan fent que aquestes entitats puguin sobreviure sense que això suposi un cost prohibitiu als alumnes.

En aquestes moments de profunda crisi, on els recursos econòmics es redueixen de manera alarmant, amb aquest tipus de lleis, el govern posa en perill la supervivència de moltes entitats esportives sense ànim de lucre amb un profund arrelament al territori.

El model esportiu català ha estat un referent arreu de l’Estat i fins i tot un referent internacional. Des del món local s’ha treballat invertint en la construcció d’equipaments esportius i coordinant l’activitat esportiva amb les entitats sense ànim de lucre, que han estat capaces durant les últimes dècades de fomentar la pràctica de l’esport amb costos accessibles per a la majoria dels ciutadans.

Des del PSC declaren ser conscients que aquestes entitats són un motor de foment de la pràctica esportiva des de la seva vessant educativa, promovent hàbits saludables i la cohesió social.

És per aquests motius que impulsen una moció per exigir a la Secretaria General d’Esports de la Generalitat que, en el marc de les seves competències, realitzi les següents actuacions de suport a les entitats esportives catalanes:

– Gestionar amb la Inspecció de Treball la suspensió temporal de les actuacions inspectores a les entitats esportives per regularitzar i definir el marc jurídic de les relacions de treball, col•laboracions i voluntariat als clubs i entitats esportives, amb caràcter retroactiu per a les entitats ja incorporades al procés d’inspecció.

– Reobrir la taula de treball amb representació de la Secretaria de l’Esport, la Inspecció de Treball, les entitats municipalistes (FMC i AMC), la UCEC (Unió de Consells Esportius de Catalunya, i la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya), per establir el calendari d’actuacions entorn al pla de regularització de les entitats i clubs esportius. Així com engegar una veritable campanya d’informació i suport tècnic a les entitats esportives, per tal de treballar conjuntament la voluntat del procés de regularització amb la Inspecció de Treball.

– Instar la negociació amb el govern de l’estat d’una modificació de la legislació en matèria de cotització i liquidació dels drets de la seguretat social, per tal de reduir el percentatge de cotització de l’esport amateur.

La moció promoguda per la Sectorial d’Esports del PSC del Baix Llobregat, s’ha fet extensible a les diferents agrupacions, per tal que els grups municipals la presentin als plens dels ajuntaments del Baix Llobregat.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here