El Govern i ‘la Caixa’ posen en marxa aquest projecte pilot, una iniciativa que es basa en una metodologia científica nord-americana que ha demostrat el seu èxit a través d’acords amb empreses. A més, Sant Boi ha portat a terme un Pla d’Ocupació durant aquest mes, que ha donat feina a 46 persones  de la localitat, per als propers set mesos

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Centre de Recerca Psiquiàtrica nord-americà de Dartmouth és una institució reconeguda arreu del món que té la metodologia científica IPS que presenta una modalitat d’ocupació que integra a persones amb capacitats diverses o especials en empreses del mercat ordinari.

A partir d’ara, el Govern, ‘la Caixa’ i el mateix Centre el desplegaran a Catalunya a través de tres experiències pilots a Girona, Sant Boi del Llobregat i a l’esquerra de l’Eixample de Barcelona.

L’objectiu és que aquestes persones en situació de fragilitat es puguin integrar en un curt termini en empreses del mercat laboral en llocs de treball i retribucions salarials ordinàries i sense condicions especials.

L’aposta per l’ocupació dóna resultat: 46 persones contractades mitjançant un Pla d’Ocupació

L’Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa durant juliol aquest nou Pla d’Ocupació. Durant set mesos, les persones contractades faran treballs de manteniment i neteja de la ciutat en els àmbits de jardineria, neteja, construcció i manteniment.

El Pla d’Ocupació i Dinamització socioeconòmica del barri de Casablanca forma part del conjunt de projectes que donen continuïtat a la tasca de millora social duta a terme durant cinc anys pel Projecte de Millora Integral de Casablanca (PMIC). S’han contractat preferentment persones aturades del barri. El programa compta amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya i està gestionat per l’empresa municipal CORESSA.

La recuperació de l’activitat econòmica i la creació d’ocupació són una de les principals prioritats de l’Ajuntament de Sant Boi, tal com estableix el Pla de Ciutat 2012-2015. L’empresa municipal CORESSA gestiona enguany gairebé 3 milions d’euros per dur a terme projectes ocupacionals que comportaran la contractació de 200 persones i tindran com a beneficiàries 680 persones més.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here