La Jornada “Som empresàries REimaginem economia”, dedicada al foment de l’emprenedoria femenina i centrada en com utilitzar les noves tecnologies, sobretot aquelles relacionades amb la comunicació, va posar sobre la taula la necessitat de compartir experiències i incrementar els nivells de participació. Un centenar de dones es van reunir a l’Espai Baronda per compartir experiències empresarials i impulsar una xarxa comarcal d’emprenedores

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament d’Esplugues ha organitzat, per segon any consecutiu, la Jornada Emprenem, que va reunir aquesta setmana a l’Espai Baronda, un centenar d’emprenedores i empresàries per intercanviar experiències, crear xarxa i, sobretot, compartir idees al voltant de l’aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació a les empreses. Sota el títol Som empresàries. REimaginem economia, aquesta segona edició de la iniciativa, pensada per promoure l’emprenedoria femenina, va comptar amb la intervenció d’expertes en la matèria i gerents d’empreses que tenen la seva base en el negoci on line.

Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues i enginyera en Telecomunicacions, va ser una de les ponents. Díaz va insistir en la necessitat de “perdre la por a les noves tecnologies. És cert que avancen molt ràpidament, però també han millorat molt en la relació amb els usuaris i el seu funcionament ara és molt intuitiu”. A més, va destacar, “cal tenir en compte que les tecnologies ens ajuden sempre, però sobretot en temps de dificultats: a ser més eficients i a estalviar costos”.

Per la seva part, Dolors Reig, psicòloga social i editora del blog sobre educació 2.0 El caparazón, va introduir el tema de les xarxes socials i com han transformat les relacions interpersonals cap a un model més participatiu. Per tant, va assenyalar, “hem d’anar cap a un màrqueting més obert i cap a relacions amb la clientela més obertes i col·laboratives”.

La Jornada Emprenem també va servir per impulsar, amb la col·laboració del Consell Comarcal, la Xarxa d’Emprenedores del Baix Llobregat (XEBAIX), un model inspirat en l’exemple pioner de la Xarxa de Dones Emprenedores d’Esplugues, nascuda fa tres anys i constituïda oficialment en fa un. Per celebrar aquest primer aniversari, les portaveus de l’entitat van fer un repàs per l’àmplia activitat que ha desplegat la Xarxa en matèries com la formació i la informació, el foment del lideratge femení o la visibilització de les emprenedores.

El president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, que va inaugurar la jornada juntament amb l’alcaldessa d’Esplugues, va prevenir sobre els intents “del neoliberalisme per tornar a les polítiques de rol i relegar les dones a situacions que ja havien abandonat”. Pilar Díaz, a més, va recordar que promoure l’emprenedoria femenina és més important que mai perquè, “després de cinc anys de dura crisi, les xifres ens indiquen que són les dones les que més dificultats troben en matèria laboral: la taxa d’atur femenina està 3 punts per sobre de la masculina i el sou mitjà de les dones és de 20.000 euros, mentre que el dels homes és de 28.000”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here