L’ocupació en els establiments hotelers de la demarcació de Barcelona (tret del Barcelonès) es va situar en el 69,7% el mes de juny, fet que suposa una millora en l’ocupació en relació a l’any 2012, que va ser del 66,7%, segons es desprèn de les dades recollides a l’Enquesta Flaix de Turisme de la Diputació de Barcelona

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] nivell comarcal, la majoria de les comarques presenten ocupacions superiors a les assolides al 2012. Les ocupacions més altes segueixen sent per a les comarques costaneres com el Maresme, el Garraf i el Baix Llobregat, les tres amb valors per sobre del 74%. Globalment, els comportaments més bons del mes de juny en els establiments hotelers són per a les comarques del Bages i el Baix Llobregat, i són menys favorables per al Garraf i el Vallès Oriental.

Així mateix, els establiments de turisme rural a la demarcació de Barcelona han obtingut una ocupació mitjana del 33,6% durant el mes de juny de 2013, i mantenen un nivell d’ocupació similar a l’any anterior (33,2%). A nivell comarcal, les ocupacions registrades se situen entre el 30 i el 40%, i la comarca amb l’ocupació més alta ha estat el Maresme, amb un 40,8%. Les comarques d’interior presenten resultats bastants estables, a excepció del Vallès Oriental que perd ocupació.

Càmpings i apartaments turístics

L’ocupació en els càmpings en aquest territori ha crescut força i se situa en el 48,5%. L’increment més alt l’ha protagonitzat la marca Pirineus (representada per la comarca del Berguedà), tot i que els càmpings de la Costa Barcelona tenen l’ocupació mitjana més alta (50,4%)

Quant als apartaments turístics, l’ocupació mitjana ha pujat a les comarques de Costa Barcelona (el Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès, el Maresme i el Vallès Occidental i Oriental), i ha baixat a les comarques que conformen la marca Catalunya Central.

L’Enquesta Flaix d’ocupació turística és un treball de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona que es realitza durant els períodes de màxima afluència turística a les destinacions de la comarques barcelonines.

Aquesta alta ocupació també es recull en l’Informe d’indicadors d’evolució turística del passat mes de maig, analitzats a partir de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Durant aquest mes, les comarques de Barcelona van arribar als 378.000 turistes allotjats en establiments turístics, fet que representa un increment del 3,6% respecte el mes de maig de l’any passat i que ha permès generar un 3,3% més de llocs de treball directe en allotjament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here